Leah åker skrinda

´
2011-12-29 19:17:57

Kommentarer (0) Permalink Natalie


Tillbaka från småland

´
2011-12-29 19:12:02
är vi nu iaf. Käns som att jag bär på något men vet inte riktigt vad. Känner mig sådär allmänt hängig och trött i kropp och huvud. Alla runt omkring mig har ju varit sjuka så något måste jag känna. Inte för att jag tror att jag blir sjuk, tror snarare att det är någon form av spänningar som släppt nu när allt är över.

Även om man inte stressat inför julen och så, så tror jag nog att kroppen laddat en del iaf. :)

Vi väntade som sagt en dag med att åka upp till småland. Där blev det mer julmat, julklappsutdelning och bara lugn och ro.

Leah och Gustav åkte skrinda bakom hunden Zach. I de småländska skogarna kommer inte många bilar och folket som bor där är alltid ute och promenerar på vägarna. Finns ju inga trottoarer. :) Antingen promenerar dom i skogen eller på vägarna. :)

Jag som är uppväxt i stan kan tycka att det kan kännas lite ödsligt där ute i skogarna, men Hence som då är uppvuxen där känner nog lugn och harmoni och att det är precis så det ska kännas när han "kommer hem".

Här kommer en liten video (om jag klarar att ladda upp den) när Leah och hennes ena kusin Gustav åker skrinda. Det är Marie, Hences lilla syster,  som håller i vovven.

Jag i den vita jackan som ska fixa till Leah hela tiden och Hence filmar. :) Måste här tillägga att Leah har någon konstig förtjusning i motorsågar. :) Och där ute bland skogarna här man mååånga motorsågar.....) Ni kommer att höra någonstans i videoklippet Leah säga något när hon hör en motorsåg.


Lite foton från småland:

Julklappsutdelning vid granen



Leah ville tvunget ha katten i knäet! Tindra är en favorit.



Frukost


Leah skriver och ritar. Vi tror hon kommer att bli vänsterhänt, då hon gör allt med vänstern...



Ett bra filmtips nu så här i mellandagarna...denna såg vi på igår:


COLOMBIANA

Kommentarer (0) Permalink Natalie


Juldagen

´
2011-12-25 21:41:09
är kommen även hos oss! Fast egentligen skulle vi varit i Småland vid detta laget....men där går det kräksjukan så vi vågar inte sätta vår fot där ännu. Hence hade det iof förra veckan, Leah klarade sig tack o lov, och så gjorde även jag i år.

Fast jag har aldrig i mitt liv haft kräksjukan så jag kan bara föreställa mig den...usch! Nä, nog pratat om den! Vi åker nog till Småland imorgon, annandagen istället, då har det säkert lugnat sig lite.

Jag kan bara säga, guuud vad julklappar här låg hemma hos oss igår!!!! Vi var dock elva personer här hemma, så det är klart det fylldes med julklappar.

Tomten blev till och med lite svettig! ( Fast han hade en fläkt i byxorna) Haha...

Här kommer han gående. sakta men säkert...han var väldigt trött då han hade mycket att göra i år, sade han. Många barn hade varit snälla i år. :) Bakom kameran står två små barn, Leah och Mio, alldeles häpna, Leah säger "tomten" alldeles tyst och klamrar sig fast i Paula.




Nu kommer han in också!!!






Julaftons morgon! Leah väntar på tomten!



Dukningen är gjord....


....misteln är upphängd...(det blev en del pussar under den) :)



...nubben är framdukad...


...min fina mamma och min vackra dotter dricker glögg...


Precis som en jul ska vara!!!


Jag och min vackra syster




Per tänder vedkorgarna utanför fönstret så fort det börjat skymma, mysfaktor!



Leah tyckte det var spännande



Paketerna har börjat att strömma in!




Någon hamnade under misteln...:)



Mina kärlekar! Paula och My (min systerdotter)



Fredrik och Hedda


Lek och skoj



Hence monterar Leahs studsmatta som hon fick i julklapp. Så kul hon tyckte det var!



En lugn stund med lite sagoläsning


Leah fick massor med julklappar. Kläder, en ny spis, en jätte fin dockvagn, kastruller, rit pennor, dock tillbehör, studsmatta, leksaker, och så vidare.

Idag har det lekts med spisen! Mössan hon fick av My vill hon inte ta av!



Leah kokar potatis


Paula blev nöjd hon med. :) Presentcheckar på både H&M och bio, kläder, en riktig pälskrage som mamma hade låtit sy upp hos pälshandlarn, hårvårdsprodukter, och så första parkett till Melodifestivalen!!!! Jag och hon ska dit! I Malmö när det är delfinal. Ska bli kul!

Som sagt, jag och Paula är några riktiga melodifestival nördar, det har vi alltid varit, och vi åker gärna dit live och tittar.

Både jag och Hence fick också lite smått och gott, bland annat en lökhackare som vi önskat oss. :)

Jag fick bland annat ett par skor som jag länge har önskat mig.

Hence fick en fin morgonrock av mig från Lord Nelson. Så nu kan han glida rundor som Hugh Hefner med cigarr och titta ut över sin ägor. :)



En rikigt trevlig och härlig jul i år igen! Varje år är det alltid lika bra! :)

Hoppas ni har haft en lika fin jul och julen är ju inte slut än! Vi fortsätter ett tag till i Småland imorgon.

Nu vill jag önska er alla en fortsatt fin ledighet med massor av mys och gemenskap med alla era nära och kära!

Här hemma tänkte vi sätta på en film och bara slöa en stund.

Kram kram!






Kommentarer (0) Permalink Natalie


Vi har inte så mycket stök

´
2011-12-22 19:23:12
och bök som alla verkar ha! :)

Varför göra allt så jobbigt för sig. Varför stressa så mycket nu innan jul när det är nu man ska varva ner. De flesta lär vara lediga nu några dagar, så även vi. Nu har vi en och en halv vecka tillsammans innan vi börjar arbeta igen.

Det är jätte mysigt med julen. Det är jätte mysigt med all den goda maten och julgodis och julgröt och jul bla bla bla, och så vidare.

Jag har i alla fall börjat varva ner. Så länge man tycker och anser att det är roligt och trevligt att stå där i köket och kocka, ja då är det hälsosamt, men när det börjar att kännas stressigt då är det inte värt det.

Förr i tiden var kvinnorna hemma hela dagarna och kunde ägna hela veckorna innan jul till allt julstök och julbök. Man stoppade korvar, kokade kål, lade in sill, gjorde godis, sydde kalendrar och stickade strumpor (som sedan skulle bli en julklapp). Nu har vi inte tid till det. Men vi vill gärna ha tid till det och därför blir det stress inför julen.

Julen är såklart en festlig högtid och förr ansågs ju sill ost och vörtbröd som något extra festligt.

Jag har gjort mitt val i år!

Jag tänker inte stressa. Jag tänker inte böka massor i köket. Jag tänker inte göra julgodis och jag tänker inte lägga in sill och pyssla tomtar. (Det gör jag tillräckligt på jobbet och Leah kommer hem med en varje dag från förskolan). Ja, jag sparar dom såklart. :)

Missförstå mig inte. Jag älskar julen. Men just i år har jag gjort det valet. Kanske känner något annat nästa år.

I år ska jag bara njuta av julen, av ledigheten, av tiden med familjen!

Jag tror nog att vi kommer att dra till Thailand över julen någon gång. Tänk vad skönt att bara få åka iväg till värmen när alla andra här hemma stökar som mest. Men först måste Leah bli större, så att man kan njuta ordentligt. Annars får det va.

Vardagsrummet är pyntat. Lillejulafton imorgon. Och då blir det uppesittarkväll med Binglotto och god mat! Ladda krafterna. Kanske till och med blir miljonär....eller inte.


Vår stooora gran. En helt vanlig gran. Ingen silver eller kungsgran.



Pyntad i guld och rött



Vår fina ängel som jag och Paula köpte i London





Stjärnfall i fönstret




När vi var i London var Hence och Leah som sagt i Småland. Leah är överförtjust i Zach, farmor och farfars hund. Med lite skräckblandad förtjusning gillade hon att mata hunden.







Jag och Paula köpte såklart lite kläder i London. Bland annat det Leah ska ha på sig på självaste julafton. Vad det blev för något får ni se på julafton.

Det blev ingen klänning i alla fall! :)

Imorgon är både jag och Hence lediga. Först åker vi till Viken på förmiddagen för att lämna lite paket till Hences mormor. En tur till City Gross blir det också för att handla lite julmat.

Hur ser er jul ut? Alla gör så olika. Några äter innan Kalle Anka andra efter.

Mamma och Per fixar lax, sill och ål från stans bästa fiskrestaurang. Roy´s såklart! Mums!

Micke och syrran lagar Janssons och lite annat smått och gott. Micke gör stans godaste Janssons. :)

Jag och Hence gör köttbullarna, skinkan och gröten och  lite annat smått och gott.

Så ser vår uppdelning ut. Ingen stress med andra ord! :)

Julklappsleken ska vi såklart spela, glöggen ska drickas till Kalle Anka och sedan blir det mat, julklappsöppning, gröt och kanske mat igen. Vi blir hungriga igen framåt kvällen. :)

Ha en fin dan för dan före dopparedan!

Kram kram!




Kommentarer (0) Permalink Natalie


Då var vi här igen!

´
2011-12-20 20:59:13
Har haft en riktigt skön "mamma-dotter" helg i London!

Vad vi har sett och vad vi har gjort kommer här:


Första bilden får bli en typisk London bild. Paula tog kortet och jag tyckte det blev lite kul med taxi bilen som kommer farande precis när hon knäpper kortet.



Hit kom vi i fredags vid lunch tid. Vårt stora fina rum på ett Hilton hotell, dock en halvtimme med tåg utanför London men enkelt att ta sig in till London City.



Jag och paula var döds trötta efter resan. Så att efter en tur med taxi till ett JÄTTE stort centrum som hette Bluewater tog vi oss tillbaka till hotellet för en simtur i bassängen och lite "bubblande" i bubbelpoolen.


Orkade inte ta oss någonstans efter det så det blev lite middag på hotellet. Paula åt anka och jag åt pasta med skaldjur. :)




Engelsmännen dom kan det här med julgran! Haha, iaf på vårt hotell. Lite pampig gran måste jag ändå säga.




Tunnelbanan åkte vi såklart in med till London varje dag.



Om ni tittar riktigt noga lite snett bakom Paula, så ser ni Michael Jackson "Thriller". Det var det första jag såg när jag steg upp för trapporna från tunnelbanan.

Dom hade nämligen gjort en musikal för att hedra Michael Jackson. Musikalen hette just "Thriller". Vem tror ni var och såg den??? Tror inte ni behöver gissa.....JAG och Paula såklart.

Köpte biljetter i en Boxoffice som stod ute på gatorna, fick bästa sitt platserna nästan längst fram. Och jag säger bara "wow". Dom spelade alla MJ:s bästa hits och killen som spelade MJ var så lik!





Så där var vi Lördag kväll. Dagen spenderade vi på våra hop on-hop off bussar som var KANON bra! Det rekomenderar jag verkligen. Man får verkligen uppleva London och hoppa av precis vart du vill.














Hörlurar i bussen, så visste man hela tiden vart man var, så att man kunde hoppa av.


Madame Tussauds




Och nej, jag ska inte tråka er med alla mina bilder ihop med nääästan alla vaxdockor. Haha! Men Mohammed Ali fick en liten box....;)


OCH såklart min sore idol! :)


Buss chauffören ville ta ett kort på mig och Paula. Det är han som bestämt hur vi skulle stå. :)


China town by night


Londons juleljus



NÄ, ska jag fortsätta....alltså jag har så mycket foto...okej, några till. :)









Ben & Jerrys glassen är väl oxå ett måste.


Mellan all shopping tog vi en liten fika på Starbucks.








Sista kvällen åt vi såklart på Fridays. Ett måste i London. (Det oxå) :)




Mysiga ställen finns i hela London!


Nej, nu får det räcka!!!

Vad vi handlade tar vi en annan dag. :)

Jag har massor mer att visa. Men det kanske kommer någon annan gång det med.

Ha en super kväll! Kram!

Kommentarer (0) Permalink Natalie


Nu drar vi en sväng!

´
2011-12-15 20:14:03
Till London! Det är något alldeles speciellt med London!

Inatt åker vi. Jag och Paula ska stiga upp vid 02.30. Hoj hoj!

Men det ska väl gå det med. :)








Oxford Street, Primark, Starbucks, Ljusen på Carnaby Street, Trafalgar Square....here we come!!!!!:)

Väskorna är packade, passen är nerstoppade, så även biljetterna, Paula ligger i badet för att "slappna av" säger hon, och jag sitter här som vanligt.

Har precis sagt godnatt till Leah, som jag inte ser förrän på måndag igen, snyft, måste jag säga. Jobbigt att lämna henne. Men det känns bra när jag vet att hon är hos sin pappa.

Leah ska på dagis som vanligt imorgon och sen på lördag morgon åker dom till Småland till på måndag. Så dom har att göra under tiden vi är borta. Dom kommer att ha jätte mysigt där så Leah kommer nog inte ens hinna blinka och så är vi tillbaka.

Jag och Paula ska iaf bara njuta, äta god mat och göra massa roliga saker!!! För hur ofta kan jag och hon bara gå i lugn och ro i affärer hur länge vi vill. En och annan julklapp kanske också inhandlas.

Hoppas ni också kommer att ha en jätte mysig helg vad ni än gör!

Kram kram! Ta hand om varandra!
Kommentarer (0) Permalink Natalie


Leahs första lucia!

´
2011-12-13 21:44:10
Idag var det dags! Dags för Leah att ha premiär med sin fina pepparkaksklänning. Huvudbonaden åkte dock av rätt så fort, ca tre minuter fick den vara på huvudet.

Jag hann arbeta en timme, mellan sju och åtta, för att sedan sticka iväg snabbt på Leahs lucia som skulle börja halv nio och sedan återvända till jobbet.

En speciell dag är det alltid. Man undrar hur det skall gå för henne att stå utan sin mamma eller pappa i lussetåget. Kommer hon att sjunga något? Kommer hon att lämna tåget när hon ser oss? Och så vidare....

Självklart sjunger hon fast på sitt eget lilla vis. Står kvar i lussetåget behövde vi inte oroa oss då alla föräldrarna samlades sittandes i en ring på golvet ihop med sitt barn.

Därefter började Allsången istället med alla luciasånger. Sedan blev det fika såklart.

Bilderna talar för sig själva:





Jag och Leah väntar på att få börja sjunga










Leah tyckte att sångerna tog slut lite väl snabbt. Hon ville sjunga "Lilla snigel akta dig" när julsångerna var slut. :)




Leah köpte en present till sina tre fröknar. Alla fick dom varsin Glögg, lite choklad från Lindt och en träskylt där det stod "Nu är julen kommen, hopp-tra-la-la-la", paketerat i en fin presentpåse.

Väldigt uppskattat blev det.




Man blir väldigt trött efer lussefirande! När Leah kom hem lade hon alla dockorna i en hög på filtar och kuddar och skulle därefter sova själv.






Idag skulle vi egentligen tagit in vår gran vi fick i söndags, men vi orkar helt enkelt inte. :) Tar det imorgon istället.

Jag och Linda tog ett pass Body Pump nu under kvällen också så nu är jag helt slut.

Ha en skön kväll! Kram!
Kommentarer (0) Permalink Natalie


Lite tankar från mig idag....

´
2011-12-12 21:20:27

Något som är väldigt modernt just nu eller har varit ett bra tag är dom här så kallade latte mammorna. Det har till och med blivit ett ord för små tjocka tjejer, folk kallar det för att man är "latte-fet". Har ni hört det???


Jag har väl aldrig varit någon vidare på det där att vara latte-mamma.Mitt kaffe har ju alltid, på något sätt ,
lyckats bli fesljummet när jag väl ska dricka.Förstår inte varför...
Men sen dricker jag mitt kaffe svart med en liten liten skvätt mjölk bara, bara så där lite att det enbart färgas. Smakar perfekt då! :)

Och att hänga på Väla allt för ofta med barn är inte riktigt min grej.
Det är ju inte riktigt så att Leah kan röra sig och göra vad hon vill.

Jag tycker nog att det är roligare hemma på playdates att ha fikor hemma, vara på lekplatsen osv.
Så mycket lattemorsa är jag. :)

Sen är det ju det här med egentid som sägs vara så viktigt!

Föräldrar uppmuntas till egentid. Alla säger att det är så viktigt för en själv, för relationen för att man själv ska må sååå bra, bara du får lite egentid.

Och ja, det kan väl stämma i sig.

Men ofta innebär egentid att gå ut och festa, gå på spa eller annat som ska "skaka om din värld" just nu. Ju mer spännande saker du försöker få till, desto bättre och ju mer omskakande desto ännu bättre!


Jag tänker så här: Egentid...min egentid är min lilla stund framför datorn, min stund när Leah har lagt sig då jag kan gå och fixa och lulla rundor som bara jag kan. :) Pyssla och dona, tvätta och torka, slappa eller bara ligga i soffan.

Jag kommer på min egentid efterhand, inget jag behöver att planera in i min alamacka, utan förhoppningsvis kommer den lite då och då.

Ibland kan tv:n vara min biograf, vår hämtmat kan vara vår restaurang, mitt glas vin kan vara min kväll på stan och mina mysbyxor kan vara min "lilla svarta".

Nu säger jag "ibland", inte alltid. MEN det jag vill ha sagt är att livet förändras faktiskt när man får barn. Så är det bara. Till det bättre såklart.

Alla har vi behov att glitter och glamour men inte lika ofta som förr. Mitt spa är mitt badrum, min långdusch!

Det gäller att hitta lite lyx i sin vardag och inte sätta sina prioriteringar så högt. :)

Tänk så mycket egentid vi har egentligen! Var kväll när barnen lagt sig. Det handlar om att prioritera. Man behöver inte göra det så mycket större. För tänk vilken lyx att ha barn!



Idag har det rasslat till i kassan. :) Jag har sålt lite saker på Tradera som jag aldrig trodde jag skulle få så bra för. :)

Sådant som jag bara hade tänkt göra mig av med. Utropspriserna hade jag satt på ca. 40 kr. Slutade på runt hundra per grej. Inte dumt det.

Hundra där och hundra där blir lite pengar. :)

Nu är det snart dags för mig och Paula. På fredag åker vi till London. Så denna veckan blir kort.

Imorgon ska Leah gå Lucia på förskolan. Fast hon ska vara pepparkaksgumma. En mycket söt sådan. :)

Och på jobbet ska vi såklart äta lussebullar! Mums!

1. När ingen ser eller hör mig... så står jag i duschen och sjunger Michael Jackson låtar.


2. Jag går aldrig hemifrån utan… Kläder,mobil och plånboken..

3. Min blogg heter som den gör för att...vi har så mååånga olika efternamn i vår familj! Svårt att bestämma oss för ett eller vadå?

4. Om jag vågade skulle jag… ha hyrt ut huset och rest till värmen under vinterhalvåret
med hela familjen.Fast då hade jag iofs behövt ha en HEL DEL pengar också...


5. Om tio år kommer jag att… fortfarande hoppas på ett "Plötsligt händer det..."

 

Hoppas ni får en trevlig Lucia imorgon! Ha en super skön kväll!

Kommentarer (0) Permalink Natalie


Så här i juletider

´
2011-12-08 20:40:32
sitter jag och googlar lite recept på julmat.

Självklart ska det finnas allt det här vanliga traditionella så som skinkan, köttbullarna och sillen etc.

Men visst är det gott att ha massa annat smaskigt på julbordet. Jag älskar att sitta och bara frossa i recepten som finns. Så sitter jag här och säger "åh, vad gott", " åh, detta ser gott ut" "nej men, titta så smaskigt"....:)

Då blir jag sugen på att bara sätta igång och laga mat och jag vill bara att julen ska komma nu!

Vi ska ha lite "knyt kalas" på julafton, alla tar med sig något som just dom är bra på att laga.

Jag har bland annat hittat något som kallas Mini jansson. Istället för ansjovis så har man gravad lax! Hur gott låter inte det då?!:)




Tur vi ska på julbord på söndag! För nu är jag sugen på julmat.

Hence ska upp till Halmstad före oss och ha julgransutdelning med jobbet. Dom ger varje år bort en julgran till alla kunder som har köpt eller sålt via dom de senaste, hör och häpna, 50 åren!!!!!!!!!

Då passar vi också på att ta en julgran såklart! :) Så på söndag får vi en gran. Ska bli mysigt, men den kanske får stå ett tag i garaget innan vi tar in den. Får se hur pass sugna vi är på att få in den i huset.

På jobbet ikväll hade vi en liten fest för våra barn och föräldrar, istället för lucia. Barnen sjöng lucia och julsånger för sina föräldrar, vi bjöd på glögg och pepparkakor och sedan fick barnen besöka tomten i tomtegrottan som vi hade gjort i vårt vagnförråd.

Tänt en liten brasa, satt på lite julmusik, slängt lite löv och mossa på golvet och vips fick vi en tomtegrotta. Vem var tomten då??? Eh...det var jag! :) Och inte ett barn kände igen mig. :)

Den 13 dec på morgonen ska vi på lucia på Leahs förskola. Leah ska vara pepparkaka. Eller pepparkaksflicka.

Leah provade sin klänning och blev kär vid första ögonkastet. :) Hon tittar sig i speglen och säger "åååhhhh", (vilket betyder att hon tycker att hon är fin )

Nu oljar Hence in bordet i vardagsrummet och två inläggsskivor som Per så snällt har kommit med till oss. Jätte fina i ek.

Så nu har vi plats till 6 personer till vid bordet. Alltså 12 platser. Perfekt nu till jul då vi lär bli något sådant.

Just det! Klättrande tomte är nu inköpt!!! Han ska få klättra upp på stuprännan där ute. Han klättrar på en ljusslinga. Fanns på Harald Nyborg för en billig peng. Ska försöka få in ett foto på honom när vi fått upp honom i helgen. :)

Nu mina vänner ska vi ta oss lite glögg!

Ha en skön kväll!
Kommentarer (0) Permalink Natalie


Hop on hop off

´
2011-12-06 20:01:13
bussen är nu beställd till London! :) Som den så fint heter och det är just vad den erbjuder.

Köpte ett två dagars pass, så nu kan vi när som helst bara ta bussen och åka med på en sightsing tur. Vi kommer att kunna hoppa på och hoppa av precis vid alla Londons magiska sevärdheter. Och självklart blir det den klassiska röda dubbeldäckaren vi åker. :)



Nu kommer vi att kunna ta den bussen till bland annat Madame Tussauds som jag köpte biljetter till för någon vecka sedan.

Med bussen ser man också lättare vart man vill hoppa av om man ser något speciellt eller intressant. Sen går bussarna tydligen alltid var tjugonde minut. Låter bra!

I den här två dagars biljetten ingick också en båt kryssning på Themsen!

Och tre stycken gångturer: en vandring för att se vaktombytet, en vandring med kungligt bröllopstema och en Jack the Ripper-vandring där vi kommer att få följa världens mest berömda seriemördares fotspår.


Så vi kommer nog ha att göra, jag och Paula. Inte bara gå i affärer och köpcentrum.

Kände att jag behövde planera resan lite så att vi får ut så mycket som möjligt av resan.


Ha en fin kväll! Kram!

Kommentarer (1) Permalink Natalie


RSS 2.0