Jag har gjort något...

´
2011-02-28 20:32:30
...vågligt eller korkat, haha, eller bara av ren nyfikenhet!!!

Eftersom jag är så intresserad av träning och älskar att träna tänkte jag att jag skulle ta det lite till nästa steg!!

Tappa inte hakan, men jag har bett om att få lite information hemskickad till mig angående instruktör till Body Pump, och certifierad personlig tränare och diplomerad kostrådgivare. :)

Sen ska jag i lugn och ro läsa igenom papperna, se lite vad det handlar om och om jag fortfarande är intresserad, hoppar jag på det!! Fast jag får väl ta en utbildning i taget i så fall. Men tänk vad roligt!!!

Arbeta med något man tycker är sk-t kul helt enkelt och samtidigt komma förbli i form!!!

Jag tyckte det varkade jätte intressant. Till personlig tränare behöver man gymnasiekompetens och ett års sammanhängande styrketräning! Lätt som en plätt!

(Jag har en högskoleutbildning bakom mig på 3,5 år så där borde jag kvalificera) :)

Så här stod det också: 

Utbilda dig till Certifierad Personlig Tränare (250 h)

Utbildningen till Cert. Personlig Tränare ger dig kunskaper och färdigheter för att träna och coacha kunder på både nybörjarnivå och avancerad nivå.

Utbildningen ger dig avancerade kunskaper i funktionell träning och hur du anpassar träningsupplägg efter dina kunders förutsättningar och mål. Du erhåller goda kunskaper i människans evolutionära arv, både vad gäller kost, rörelse och psykosocial miljö.

I utbildningen ingår hälsoprofilbedömning (HPB) som ger dig ett efterfrågat verktyg för att medvetandegöra hälsotillståndet. I utbildningen läggs vikt på kundomhändertagande, dvs din förmåga att bemöta och kommunicera med dina träningskunder så att dessa känner sig trygga när de anlitar dig som personlig tränare.  

Förkunskaper:Gymnasiekompetens samt regelbunden styrketräning under minst 1 års tid.

Upplägg:
Utbildningen består av 8 moduler på totalt ca 250 lärarledda lektioner. Egenstudier tillkommer. Vissa av modulerna kan du läsa i egenvald ordning. Du bör ha genomfört samtliga moduler inom 18 månader för att erhålla certifieringKommentarer (1) Permalink Natalie


Nu

´
2011-02-28 16:21:06
Leah just nu:Jag väntar på att Hence ska komma hem, sedan:och:Bort. bort, bort med alla cup cakes! :)Kommentarer (0) Permalink Natalie


Jösses!

´
2011-02-28 13:08:41
Vilken natt! Igen!

Leah vaknade vid tre och skulle inte sova mer, låg mest och små grät fram till sex, sen tog Hence upp henne, gick ner därnere en stund. Kom upp med henne vid sju när han skulle till jobb, och jag tog över.

Gråt fram till nio, sov en stund på soffan, 30 min och sen upp igen. Ja, så är det! :)

Nu har jag och Paula precis ätit lite lunch medans Leah sov. I lugn och ro.... 

Denna metoden försökte vi med härom dagen när Leah nu har bestämt sig för att inte somna längre själv när vi lagt ner henne i sängen. 

Hjälp din bebis forma goda associationer till sänggåendet med fasta godnattrutiner. Vagga inte bebisen till sömns och använd inte heller amning, flaska eller napp som "godnattillbehör". Visserligen fungerar dessa metoder kortsiktigt, men de kan också göra din bebis beroende av att bli sövd istället för att somna själv.

Om bebisen inte vill somna, låt den gråta lite längre varje gång innan du går in - börja med fem minuter, sedan tio och så vidare. När du går in kan du tillbringa 2-3 minuter med att prata lugnande, klappa eller smeka bebisen, men inte lyfta upp eller vagga den. 

Jätte svårt måste jag säga!! Hemskt. När det har gått två minuter kändes det som en kvart! Funkade inte alls! Man har inte hjärta till det! Men vad skall man göra....??

Denna metoden är nästan den samma: 

Hjälp din bebis lära sig att somna om själv. Om den vaknar och gråter, kan du låta den gråta fem minuter innan du går in och sedan upprepa med 5-10 minuters mellanrum tills den somnar. Se naturligtvis till att bebisen har det bra - men tänd inte ljuset, vagga inte och bär inte runt den. Mata inte heller (lite vatten är OK) och bär inte in bebisen i din säng.

Håll vad du gör relativt kortfattat, så att du inte sätter upp ett "belöningssystem" för att bebisen gråter efter dig. Bara att se att du är där kan vara tillräckligt - många barn går igenom separationsångest kring den här tiden och behöver bara få veta att du finns där.

Experimentera med nya metoder. Pröva att lämna dörren till bebisens rum på glänt så att den kan höra dig, eller ge ett s k övergångsobjekt, som en nalle eller favoritfilt. Försök undvika att ge napp. De har en tendens att ramla ut och om bebisen inte kan hitta sin napp, kommer den att ropa på dig. 


Ja, man kan alltid testa. Leah har alltid somnat själv så detta är något man bara skall ta sig igenom en gång till verkar det som. 

Dom här metoderna är miljontals och visst, bara en själv vet vad som är bäst för ens eget barn, så är det ju.
 

Kommentarer (0) Permalink Natalie


Vilken film!

´
2011-02-27 22:32:04
Åh vilken film jag och Paula såg nu precis! Fast dåligt slut...jätte dåligt slut! Ska inte avslöja något, men vill ni se en gripande film om kärlek och mening med livet, se denna!!

Huvudrollen spelas av Robert Pattinson, ni vet han från Twilight filmerna. :) Lena Olin och Pierce Brosnan är också med.Hence somnade där uppe med Leah så han missade både Solsidan och filmen...
Kommentarer (0) Permalink Natalie


Snart ska jag frossa...

´
2011-02-27 19:13:38
Dåligt av mig att glömma bort att kameran överhuvudtaget existerar!! Tråkigt att jag inte tog ett enda kort på hela kvällen!! Jag som fotar allt möjligt hela tiden...Nej, surt sa räven!

Tror inte det var någon som fotade faktiskt. Ingen som hade tid...:)

Vi blev sex stycken, Nelly blev sjuk, kräksjukan. Usch! Vi hade jätte trevligt! Satt och snick snackade, tittade på melodifestivalen, sjöng singstar, eller rättare sagt skrålade något som liknade låtar, :) och åt lite plock mat. Lite ost, kex, salami, chips och godis.

Vi tog taxi ner i stan vid halv tolv tiden. Först till ett ställe som heter Helsing, men där var det överfullt så vi gick vidare direkt till Cantina. Vi stannade inte så länge och var hemma redan halv två. Tomas hämtade oss och vi körde inom Mc Donalds och köpte lite mat. Välbehövligt då kan jag säga.

Men när jag kom hem hade inte ens Hence och Leah kommit hem...:) Dom kom hem en timme efter mig! Så dom partajade längre än oss! :)

Anna hade bakat Banan Cup Cakes med vit choklad frosting. Jag var helt full i magen igår så jag smakade aldrig någon då, men idag ska jag! Slurp!

Idag har jag haft såå ont i huvudet på morgonen och nu känner jag mig bara allmänt hungrig! Så hungrig så jag skulle kunna äta en hel varg! Jag skall frossa sen, hehe, bara fylla på, har inte ätit något på hela dagen.

Jo, en sleten korv på City Gross när vi var iväg och handlade.

Men först kalops:Dom fina Cup Cakes:Och bullar Hence fick med sig från sina föräldrar, en sådan slinker nog oxå ner:
Kommentarer (0) Permalink Natalie


Kikar in...

´
2011-02-27 14:54:19
...och säger hej snabbt bara! Jag kommer tillbaka igen senare och berättar om igår kväll! :)

Nu har jag precis gjort pytt i panna, och vi skall iväg och veckohandla. Jag mår bra i alla fall! Hade fruktansvärt ont i huvudet igår kväll men nu är det borta!

Mannen i huset  vaknade halv sex i morse och städade undan allt vi tjejer hade stökat till!!!!!

Men som sagt...I´ll get back to you later!

Kommentarer (0) Permalink Natalie


Snart sova

´
2011-02-25 23:52:25
Nu tittar jag in här så där lagom innan det är dags att sova! :) Anna och Tomas har precis gått hem och vi skall väl oxå strax krypa till kojs. Hence och Leah åker till Växjö imorgon rätt så tidigt och jag skall väl upp då oxå, vill ju se min lilla tjej innan hon åker. Sen ser jag inte henne mer på resten av dagen och kvällen. :(

Imorgon kväll är det tjejträff!! Skall bli skoj! Och nej, jag vet fortfarande inte vad jag skall ha på mig...

Paula och jag skall till Väla imorgon. Paula vill shoppa lite, bland annat vill hon köpa ett par nya Converse skor. Dom från förra året duger inte längre...:)

Sen blir det en lunch där borta oxå. Skall bli riktigt mysigt att spendera en dag helt själv med Paula. Det blir inte så ofta man kan vara bara hon och jag. Leah tar rättt så mycket tid.

Let´s Dance och Tacos bidde det här hemma. Och lite kaka. En Snickers kladdkaka bakade jag innan idag.

En liten bild på den nu snabbt innan resten av den åker in i frysen. För här ska inte ätas mer sådant på några dagar i alla fall. Hence har huggt den i två delar så den ser lite rolig ut...Den blev mumsig, men ni vill inte veta hur mycket socker det är i den! Och margarin!

Okej då, jag säger det, 6 dl socker!!!!!!! Och 200 gr maragarin!!!!!!!! Där rök min Body Pump förbränning  innan idag.

Inuti kakan trycker man i en hel Center rulle också. :)  Till denna kakan serverar man också grädde....

Nu så, Natti natti!


Kommentarer (1) Permalink Natalie


Fyller i förskoleplats...

´
2011-02-24 16:08:59
Håller på att söka förskoleplats åt Leah. Min lilla tjej skall börja på dagis 1 augusti. Både roligt och sorgligt samtidigt.

Vi har en favorit förskola som är jätte bra och som ligger nära där vi bor och ännu närmre kommer den att bli när vi flyttar till huset som vi skall bygga.

Jag vet att den är bra för att många förskolor här i Helsingborg besöker just denna förskolan för att lära och inspireras av deras arbetssätt. Till och med jag och en kollega till mig var där på studiebesök strax innan jag blev gravid. :)

Trevlig och väldigt kunnig personal. Dom vet vad dom pysslar med och är riktigt gulliga mot barnen, som oxå är viktigt för en förälder.

När Paula var liten besökte jag fyra olika förskolor innan jag bestämde mig för en. Tre av förskolorna tittade knappt åt Paula, den tredje hälsade på henne först och främst, och pratade "till" henne när vi var där. Dom fångade mig med storm och jag tänkte direkt "här skall hon börja"!

Tänk så viktigt små detaljer kan vara. För det är ju faktiskt så, att det är där ens lilla ögonsten kommer att spendera sina flest vakna timmar ett bra tag framöver. Sorgligt, men just därför väldigt viktigt vart man väljer platsen. Mycket som måste stämma.

Om man nu arbetar heltid, dvs, hämtar man sitt barn runt fyra-fem kanske, vid sju kommer han/hon att lägga sig för natten. Hur mycket har man sett av sitt barn då? TVÅ timmar! Och av dom två timmarna har du säkert lagat mat, slängt in en maskin tvätt, rymt upp kanske, badat barnet ( om du hinner), förberett kläder och saker som skall med till förskolan dagen efter. Hur mycket kvalitetstid har man då fått med sitt lilla barn?? Inte mycket...

Så ser faktiskt den verkliga vardagen ut för många. Så det är verkligen lyx för många som kan gå ner lite i arbetstid och kunna hämta lite tidigare från förskolan.

Just nu lever man i sin lilla bubbla, men innan jag vet ordet av är jag tillbaka på jobbet igen och tycker att jag inte varit borta en dag ens. Vart tog ett och ett halvt år vägen!

Nej, nu skall jag inte gå händelserna i förväg...jag fortsätter att fylla i min lilla gula lapp...
Kommentarer (0) Permalink Natalie


Mammas kärlek!!

´
2011-02-24 09:32:17
Helst ska man stå upp i badkaret nu oxå! Måste ju öva färdigheterna här oxå! :)Sen tycker jag om att göra som min mamma...:)


Detta är min hoppetossa! :)


Kommentarer (1) Permalink Natalie


HA HA HA HA HA!!!

´
2011-02-23 20:36:14
Detta måste ni höra!!!

Livsmedelstillverkaren Unilever har efter en undersökning konstaterat att det inte är flygplansmatens fel att den är så smaklös. Det är faktiskt flygplansmotorernas fel.

I undersökningen fick testpersoner smaka olika rätter med förbundna ögon medan mer eller mindre hög musik spelades i bakgrunden.

Detta högst vetenskapliga test  visade att det under högt ljud var svårare att känna skillnader på sött och salt, men däremot ökade känslan för, hör och häpna, : knaprighet. :)

Så på grund av det höga ljudet från motorerna smakar maten konstigt!!  :) Nu kan vi inte längre skylla på plastförpackningarna eller dylikt!

Hehehe!!

Det skall jag tänka på när vi flyger till Kreta! Maten blir säkert mycket knaprigare! HAHAHA!!

Kommentarer (0) Permalink Natalie


RSS 2.0