Ja, så är det!

´
2012-01-30 21:43:00




Kolla in vår nya tvålpump! Vad det finns för finurliga saker nu för tiden. :))

Hygienisk och praktisk och automatisk. Bara sätt handen under och vips kommer det lite tvål. Går att ställa in beroende på hur stor tvålmängd du vill få ut.

Bara fyll på med din favorit tvål, in med batteri och så klart!





Framför allt, Leah älskar denna nya tvålpump. Hon tycker det är jätte roligt att tvätta händerna. Hon klättrar upp på sin pall, sätter sin lilla hand under den och utbrister varje gång det kommer tvål: "Åååh, roooligt!!"

Finns att köpa här billigt: JULA

Ha en fin kväll!

Kram kram!


Kommentarer (0) Permalink Natalie


Helgen började bra!

´
2012-01-29 19:07:07
Helt klart bra då jag fick äta min favorit måltid, sushi! Och Råbiff! Detta ni kan inget slå, varken tacos eller annan mat! :))

Jag MÅSTE ha varit en kannibal eller något i mitt förra liv...haha! Varför gillar man annars så mycket rå mat???




En äggula på toppen...


...och till detta serveras kapris, rödbetor, riven rå lök, riven pepparrot, flingsalt och malen svartpeppar. That´s it, inget annat, inga kolhydrater.

MUMS!



Självklart hemmagjord.


Jag gjorde sushin och Per fixade rååbiffarna.

Självklart tittade vi på handbollen. HEJA serbien sa vi! Och så blev det i fredags! Men tyvärr höll de inte hela vägen idag...:( Men grattis Danmark!

I lördags vann jag på hästarna igen! 600 goa kronor!

Jag brukar inte spela ofta men när jag väl gör det brukar det gå rätt så bra. Denna gången öppnade jag ett ATG konto på internet, valde mina hästar för nästan 200 kr.

Och 200 kr blev 600 kr. Inte så dumt. Så nu är jag med såklart nästa lördag också. Denna gången ska jag verkligen välja mina hästar med omsorg.

Någon bil blev det aldrig nu i helgen....

Idag blev det en inne dag för oss alla. Mysigt! Storstädade hela huset så nu känns det riktigt fräscht överallt. Men nu ska jag ge mig ut en sväng. Ska åka ner i stan och hämta Paula från dansen. Leah, hon ska sussa kudden.

Sen blir det lite gott, lite film och lite myyys!

Ha en fin kväll och ta hand om varandra!

Kram!
Kommentarer (0) Permalink Natalie


Hence är nere i grunden!

´
2012-01-26 20:52:11
Alltså under huset just nu! :) Vad gör han där under? Jo, han håller på att isolera några rör och plasta lite till i hörnorna.

Jag förstår mig inte på så mycket kring det, men det är ju tur att någon i detta huset förstår. Det räcker väl. :))

Vet att det gäller fukten i grunden iaf och att det inte får lov att tränga upp därför är det bra att plasta.

Men här sitter jag och roar mig framför datorn. Leah sover, Paula gör läxan och jag sitter med telefonen i högsta hugg också för lite wordfeud vid sidan om datorn är aldrig fel. Hjärngympa kallar jag det!

Detta har jag beställt. Gillar nätshopping efterom det inte är så ofta jag hittar något i affärerna.

Dock inte hatten! Haha! Den hade jag nog aldrig satt på mig. Det är jag för feg för!



Märket är Cream (jag gillar deras kläder) och det är TVÅ klänningar som är så snygga ihop. Me like!!!

När jag satt vid datorn för några dagar sedan och experimenterade lite tyckte jag det var lite kul att göra saker med våra foton. Så skulle jag fjanta till mig lite med Hence och detta blev resultatet: Haha!



Snäll som jag är satte jag en liten hatt på mitt huvud också. :) (Egentligen gjorde jag något annat med honom, men det får jag nog inte visa...hehe)

/ Natalie 12 år

:))

Nä, skämt å sido, leah har nu börjat på sin nya avdelning. Vet inte om jag missat att säga att hon har bytt "hus" på dagis.

Dom hade kö och det var många nya barn som behövde få plats, så att de "stora" barnen (Leah då ) fick byta till en annan avdelning. Med ny personal också. Min första reaktion var "åh nej, hur ska detta gå! Leah som är så förtjust i Gitt".

Men det har gått jätte bra. I början ville hon inte riktigt hänga av sig kläderna och var lite extra mammig när jag skulle gå, men det har gått över. Sen att hon alltid gråter när jag HÄMTAR det är en annan femma.

När jag kommer dit och ska hämta henne, och innan jag säger hej, ser jag henne sitta och leka eller springa rundor, fram till dess hon ser mig, då kommer gråten och "maaaammmaaaa!!" Sedan gråter hon i en halv minut och sedan är det över. Märkligt!

Hon vill väl bara visa sin sorg och saknad lite. Men sen är hon så klok och säger "mamma jobbat färdigt"

Ja, svarar jag, mamma har jobbat färdigt. Då svarar hon "Mmmm, Leah hem nu".

Imorgon är det fredag igen. Det tycker jag att jag skriver hela tiden. :) Imorgon kommer mamma och Per hit. Vi ska äta lite råbiff!!! Mums!!!

Och till helgen ska vi titta på NY bil!!!!!!!!! Jippi! säger jag.

Vill verkligen sälja volvon. för det första så tycker jag att det är totalt onödigt att pendla med en stora volvo till jobbet varje dag och för det andra känner jag att vi inte behöver en sådan stor bil.

Visst vi har Leah och barnvagn och så vidare, men oftast är det bara jag och Leah som kör den. Så att en liteee mindre bil hade inte skadat.

Så det ska vi kolla på nu i helgen.

Annars har vi inte många fler planer i helgen. Nästa helg är Hence bortrest igen. Han åker till Åre för att åka skidor från torsdag till måndag! PUH! säger jag. Då blir det full rulle för Natalie.

Men den lördagen är jag bjuden hem till Nelly på lite vin och tilltugg. Så då har jag ordnat barnvakt till Leah. Mamma ska passa henne då, så att ett litet avbrott blir det ändå. :)

Den här måste ni läsa. Jag vek mig dubbelt av skratt!!!



HAHA!

Nu får ni ha en fortsatt skön kväll!

Kram!
Kommentarer (0) Permalink Natalie


Stängde väla

´
2012-01-22 19:36:22
idag! :) När dom började ropa i högtalarna att de var på väg att stänga, då gick vi. :)

Idag var jag och Linda på väla själva utan barn. Så skönt att bara strosa rundor utan någon man måste springa och jaga eller bli avbruten av konstant.

Kunna sitta i lugn och ro och bara fika och snacka lääänge. Helt underbart. Tänk vad man värdesätter den tiden ibland. Tack Linda för en super mysig dag!

Vi stötte även på folk som vi inte hade träffat/sett på 10 år ungefär! Det var riktigt kul! Ändå bor man i samma stad men har missat varandra.

Leah har varit sjuk hela helgen. Hög feber men inget annat. Hon dricker som en flodhäst så det är ju bra. Det är huvudsaken eftersom vi inte får i henne någon mat knappt. Man får passa på när Alvedonen har börjat att verka. Då åt hon iaf. :)

Hence är ändå hemma med henne imorgon så hoppas vi på att hon blir frisk snart. Trist när hon inte orkar mycket och inte är lik sig själv. Men men,...allt tillhör småbarnsåldern. Finns en del sjukdomar de små liven ska ta sig igenom.

Fyndade lite kläder till leah nu när det är rea lite överallt. På Piraia hade dom Ta tre betala för två. Det gillar vi. Så för 200 kr fick hon tre nya plagg.

På internet finns också en del rea på kläder nu. Denna fina tunika klickade jag hem billigt:



Paula har varit på disco i helgen och idag var det öppet hus på Wilson dance center. Så där var hon och dansade för folket som kom dit för att titta och eventuellt för att börja dansa på dansskolan.

Jag är så glad för att hon har en hobby som hon verkligen satsar på!

Jag lyckades fota lite "fina" bilder när vår första riktiga  snö kom här nere i Helsingborg. Plötsligt blev allt vitt och ljust men det försvann lika fort som den kom. Synd måste jag säga ändå, fast jag inte är en vinter människa. Men vi har ju vår lilla slänt här hemma i trädgården och jag tänkte att Leah kunde fått åka lite pulka innan den försvann.

Men det hann vi inte ens. :(


"Se det snöar, ja se det snöar, det vá ju roligt hurra...."



Trädäcket blev vitt!


Inne tände vi brasan såklart...myyyys!


Virrigt inlägg idag,...men nu har jag skrivit det så att nu kan jag likväl publicera det. :)

Hoppas ni har haft en bra helg!

Kram kram!
Kommentarer (1) Permalink Natalie


Idag har jag

´
2012-01-19 20:10:08
känt mig väldigt stressad! Inte för att jag gjort något mer annorlunda mot vad jag brukar, men ni vet hur man kan må ibland. Så där stressad inne i kroppen så att man får ont i magen. Har försökt att andas dom där tio lugna andetagen flera gånger idag men inget hjälper...:(

Hämtade en gnällfis på dagis idag. En trött gnällfis som inte gjort annat än bara protesterat mot allt jag velat. Fast jag försöker att välja mina konflikter. Vissa saker ger jag mig i andra får hon helt enkelt inte.

Ska redan börja att dividera med mig, visa vem som hon "tror" bestämmer, göra allt själv, osv. Pust! Samtidigt ska man fixa allt här hemma, plocka undan om här inte ska se ut som ett bombnedslag, laga maten, hänga upp tvätten innan den möglar där inne i tvättmaskinen, och ja, ni vet säkert vad jag pratar om.

Alla drar vi tunga lass på ett eller annat sett, andra mer, andra mindre. men man själv vet bara vad som är bäst för en själv. Ingen annan kan tala om för dig hur du ska må eller känna. Bara du själv vet var din gräns går! Det som är en petitess för dig kanske är något jätte stort för någon annan. Tänk på det!!!

Det är på grund av att vi alla är olika som var och en av oss är så speciell!

Hoppas på en bättre dag imorgon, om inte, så i övermorgon....:)


Jag gillar änglar! Paula har under några år köpt en ängel till mig i present när jag fyller år. Så jag har min lilla ängel samling och större ska den bli. :)

Men jag köpte iaf ett par änglavingar till mina ljusstakar. Tyckte det blev riktigt fint:






Ett litet dofthjärta fick sin plats på vitrinskåpet:



Och så en ny stor tofs:



Små detaljerna är viktiga för inredningen tycker jag.


Nu ska jag försöka googla lite hängmattor. Ni ser dessa två pelarna vi har mitt i trädgården. Dom är till för en hängmatta. :) Så till våren ska där vara en hängmatta att slappa i!



Där lite längre bort ska Leahs gungställning vara också! :)

Imorgon är det fredag igen! På lördag är vi bortbjudna till Anna, Magnus och Elias  i Malmö på lite middag. Så det ska bli trevligt.

Ha en underbar kväll! Kram!
Kommentarer (0) Permalink Natalie


Body pumpen

´
2012-01-16 20:06:52
är avklarad för idag! Jag som tvekade lite innan jag stack dit pga lite känningar i halsen. Förkylning gör ju inget men halsen, då ska man inte träna. Men halsen gick över under dagen så det var bara att köra!

Och kan ni tänka er. Idag såg jag tillstymelsen till magmusker!! Jodå, lite magmuskler skymtade! Inte illa pinkat för en som fått TVÅ barn! Haha!

Det har jag nog inte haft sen min Tae-kwon-do tid, när jag tränade som mest. Får väl passa på att skryta lite till nu när jag ändå är igång. Hade nästan svart bälte! Jag skulle graderas precis innan jag blev gravid med Paula. Sen kunde jag inte träna mer och efter det blev det aldrig att jag gick tillbaka igen.

Nu kan jag nog känna mig för gammal för den typen av sport. (Man kanske inte ska säga så)

Nåja, nu är mina skryt sekunder över. :))

Denna veckan ser INTE rolig ut med City Gross matkassen måste jag säga. Vi som har varit sååå nöjda hela tiden. Veckans menyer tilltalar inte mig iaf.

Idag var det Köttfärspaj med Tacokryddning. USCH! Jag som inte är kräsen annars...men kötttfärspaj....njae tack.

Resten av veckan ser inte heller rolig ut. Jaja, nästa vecka blir nog bättre. :)

NU är min fotobänk klar och jag blev jätte nöjd. Fast ännu fattas några bilder som vi ännu inte skrivit ut. Men dom kommer snart.

Så här ser det ut än så länge:







Leah sover gott nu och Paula hon har varit och tränat på Friskis & Svettis idag! Bra jobbat!

Nu ska jag titta på Byggfällan! Det är inte klokt vad det finns för byggfirmor där ute! Stackars människor! Man lär sig ett och annat i programmet också.

Ha en fin kväll!

Kram!
Kommentarer (1) Permalink Natalie


Pappa har kommit hem!

´
2012-01-14 19:50:17

Nu har pappa kommit hem! Detta kan firas med lite sång och dans tycker Leah! :) Här kommer ni att se Leah köra sina "moves" till sin sång (eller är det till pappas sång) :)) Ikväll blir det bara mysa tillsammans här hemma! Lite film, lite vin, lite gott! Hoppas ni får en skön kväll! Kram till er!

Kommentarer (0) Permalink Natalie


Titta vem min lilla loppa har hittat!

´
2012-01-13 20:47:46




Haha! Liiite större än vad hon är!

"Pippi" säger hon!

Snart är det nog dags att introducera Pippi i hennes liv. För vem vill inte växa upp med Pippi??? Pippi Långstrump måste ju föras vidare såklart.

Senare när hon lärt känna Pippi  och alla de andra så som Emil, Karlsson på taket, Mio min Mio osv, genom filmerna är det dags för Astrid Lindgrens värld.

Det är ju så kul för barnen! ( Lite för de vuxna med :) )

Paula älskade Pippi filmerna när hon var liten. Tuff som en bandyboll minns jag att hon var på vägen i bilen till Astrid Lindgrens värld. Hon skulle minsann krama Pippi sa hon. När vi väl kom fram stod hon stel som en pinne och bara stirrade på Pippi och vågade absolut inte gå fram till henne.

Vad händer då? Jo, Pippi kommer fram till Paula, sätter sig på huk brevid henne och börjar att prata med henne. Paula sken upp som en sol och gav henne en kram. Sen var ju den dagen den bästa på väldigt länge.

Så lite som krävs egentligen när man är så liten. :)

Och snart är det dags för Leah.

Leah fick två filmer, en Pippi film och en Emil film av faster i julklapp. Har ännu inte satt på dem eftersom Leah är totalt ointresserad av TV än så länge. Ibland hade det varit skönt att kunna bänka henne framför TV:n när man ska laga mat eller något annat nödvändigt. Och ja, nu ska många protestera, fy fy, inte TV!! Men till dom säger jag....ni har inte barn eller glömt hur det var att ha små barn. :) Lite skadar aldrig!

Leah var svårsomnad ikväll. Nu vid åtta fick jag henne i säng.

Måste också berätta att igår natt gick så smidigt! Hon sov från halv sju till 05.00. Då ville hon över i vår säng. Jag lyfte över henne och hoppades på att hon inte skulle fråga efter pappa. Och nope, det gjorde hon heller inte. Skönt! Hon bara sov vidare som ingenting tills klockan ringde 06.00.

Jag har inga som helst bekymmer med att vara ensam med Leah med det är klart skönare att vara två om man säger så. :) Man försöker hålla sig sysselsatt mycket för det är klart annorlunda när man måste göra allt själv med en bebis.

Jag var ensamstående med Paula när hon var liten, gjorde allt själv dygnet runt, pluggade till Lärare i Malmö, pendlade fram och tillbaka från Helsingborg till Malmö nästan varje dag samtidigt som man skulle få ihop det med dagis, middag, och allt annat som hör barnet till! När Paula gick och la sig klockan sju slängde jag mig framför böckerna....hade ju tentor som skulle fixas!

Ibland levde jag på kaffe fram till 03.00 på nätterna! Det glömmer jag aldrig. Sova och sen upp tidigt och iväg...

Så hade jag det i många år! :) Tufft? Absolut! Men jag hade ju min lilla pärla...det var det som betydde allt!

Så att jag vet hur det är. Jag och Hence träffades när Paula var sju år gammal. Så vad säger man "been there, done that".

Men nu kommer Hence imorgon iaf! :) Man blir ju lite bekväm när man är två! Människan vänjer sig fort i den situationen man är i såklart. Naturen har skapat oss så för att överleva. Måste man inte vara själv, ja då vill man vara två om saker och ting.

Lika starka blir vi om vi blir tvungna att stå själva där en dag. Så funkar det, enligt mig iaf.

Ikväll passade Paula Leah en snabb stund när jag stack för att hämta pizza till oss. :)

Nu blir det ryggläge i soffan för mig ihop med tv:n! Hoppas ni får en skön fredagskväll!

Kram!






Kommentarer (0) Permalink Natalie


Får inte igång

´
2012-01-12 19:43:15
den j-kla brasan! Grrr...och så håller jag på att frysa ihjäl här hemma! :((

Typiskt...jag som alltid får igång den annars. Jag brukar vara så stöddig när Hence säger att han inte får igång den riktigt. Jag har alltid fått igång den!

Måste vara för att det blåser mycket ute.

Fjärde gången nu jag försöker tända fyr på den. Pappret brinner, men inte den förbannade veden!

Imorgon blir det fint och soligt väder iaf!!! Det tackar vi för, för att idag har det nog varit mörkt hela dagen.

Vi satt där i lekhallen på jobbet under förmiddagen med våra barn och bara väntade på att det skulle bli ljust. Klockan blev halv elva och nej...inget ljusnande då heller.

Sedan blev det lunch och nej, inte då heller. En mörk och tradig dag, på ren skånska!

Men den ljusnade när vi styrde bilen till Eva och Ella! Där spenderade vi vår eftermiddag. Eva hade bakat en god kaka med hallon till.

Ella och leah som är lika gamla betraktade varandra länge, lekte inte så mycket med varandra utan mest bredvid varandra. Var ju ett tag sedan dom sågs.

Men jag och Eva hade en del "catching up to do". :) Vad heter det på svenska??? :)

Nu har jag sprungit här mellan raderna och hållt på med brasan. Svart om fingrarna och svart om byxorna, men ve den som ger sig! Nu så fick jag minsann igång den.

Vi har värmegolv i vardagsrummet, men jag tycker ändå det blir varmare och goare med kaminen. Det blir lite den där svettiga värmen som gör att man kan sitta i t-shirt utan att ens rysa till. :) Lite gött är det! :)

Jag har lagt Leah tidigt för natten. Kvart i sju somnade hon gott. Hon har frågat lite efter pappa men inte värre än så. Skönt.

När vi dukade bordet ville hon gärna att pappa skulle sitta med oss och äta, tittade ut genom fönstret och minsta lilla ljus utbrast hon "pappa" och smilade upp sig. Men som svar fick hon att pappa jobbade och det nöjde hon sig med.

Ny dag imorgon och såklart jobbe dag. Sju börjar jag och Leahs förskola öppnar sju. Så imorgon blir jag sen till jobb! :)

Hoppas ni inte blåst bort eller regnat bort idag.

Ha en skön kväll. Jag ska hänga in lite tvätt, diska upp lite och sedan blir det en dusch och lite TV på det.

Bjuder på en underbar strand i Thailand. Hong Island heter denna stranden och som vanligt säger jag att detta är godis för ögonen, man kan inte få nog, speciellt i verkligheten. Jag känner ännu dofterna....





Leah i magen!




Kram!
Kommentarer (0) Permalink Natalie


Nu har vi

´
2012-01-11 19:45:41
gått med i postkodlotteriet! Hence har äntligen fått sin vilja igenom. Han har nämligen velat att vi skulle gå med sedan länge.

Ja, jag säger som vanligt: "Man kan inte vinna om man inte spelar". :)

Så nu håller vi tummarna.

Imorgon blir jag gräsänka från "den här" till på lördag:



:)

Han åker tidigt, vid fem på morgonen imorgon.

Tror nog det blir lite jobbigt för Leah. Hon springer till dörren varje dag när hon hör nycklarna i dörren och skriker "pappa"!!!!

Sen får han alltid en jätte kram och en stor puss på munnen. efter det ska hon alltid visa honom massa saker och spela lite clown för honom. Låtsas att hon ramlar och sånt, för att hon blir så glad att hon inte vet riktigt var hon ska bli av. :)

Och sen är det ju honom hon kallar på på natten när hon vill över till vår säng. Hon kallar aldrig på mig. Hon är väldigt "pappig" just nu. Typiskt!

Men det ska nog gå ändå...eller??? Vi får se hur det går.

Jag har planerat att göra en fotobänk som dom så fint kallas. :) Den ska isf stå i vardagsrummet. Vi har skrivit ut lite foton i olika storlekar så nu ska det bara köpas lite ramar i samma färg. Fotona ska vara av lite olika tider i vårt liv, foton som berättar något, inte bara vanliga uppställda foton. Både från fina platser och på familjen.

Så här kan det se ut när det är klart:



Så att den vita byrån vi har i lilla hallen mot sovrummen ska nu flyttas ut till vardagsrummet. Tror det blir snyggt. Foton kommer när det är klart.

Det får bli ett av mina projekt nu när Hence är borta.


Ha en skön kväll! Ses igen imorgon!

Kram till er!
Kommentarer (1) Permalink Natalie


RSS 2.0