När Leah går lös

´
2013-01-21 20:51:00
och blir övertrött ser det ut så här. Hon drar fram första bästa klädesplagg hon ser och springer runt som en skottspole i huset! Denna gången blev det ett par tjocka strumpor som hon hittade någonstans, halsduken, och UGGsen. Resultatet??Så här såg det ut ikväll hemma hos oss:
 
 
 
Våra goa, fina vänner var här i lördags Anna o Tomas o Emilia. Kvällen blev till natt som vanligt och vi hade det super trevligt!
 
 
 
Anna tipsade om en blogg som heter rusta upp, en inredning och design blogg med massor av roliga tips och ideér och ni hittar den här. Där har iaf den här tjejen Isabella gjort sin uteplats till en liten lekpark till sin dotter.
 
Och jag har kärat ner mig i rutchkanan! Jag vill också ha en sådan till Leah! Vart kan jag köpa en sådan är frågan??? På något dagis som skall lägga ner eller vadå? För vart jag än kollar så hittar jag bara antingen rutchkanor i plast eller så är de alldeles för stora....:(
 
Och ute gunghästen? En sådanhar vi ju på jobb, men vart köper man en sådan liksom. Ja, på Blocket kanske, men det är nog inte det lättaste att fynda....
 
Hojta till mig om ni vet!?
 
Nu ligger Hence ute i groventrén och stönar....han tränar! :)) På bollen, och där emellan går han in i garaget och kör chinsen. Jodå, så kan man också göra om man inte åker till gymmet.
 
Hopas ni har haft en fin måndag!
 
Men kvällen är ung...
 
Kram!
 
 
 
 
 
 
Kommentarer (0) Permalink Natalie


En liten hälsning från Leah!

´
2013-01-17 20:51:09
 
(P.S: Läs på min t-shirt)
 
 
 
Och en hälsning från mig:
 
 
:))
 
Idag hade jag öppning på jobbet och som vanligt slutar jag tidigt, halv två. Jag kör snabbt inom och handlar lite, hem och ställer bilen, precis som jag brukar och tar en promenad istället bort till Leahs dagis.
 
Jag lät kassen stå i bilen då jag  inte orkade gå in i huset och stänga av larmet. När vi väl var utanför huset berättade jag för Leah vad jag hade handlat och att jag hade kassen i bilen. Jag hade köpt lite fika med mig till henne och mig och glass till lilla damen.
 
Jag tycker det är jätte mysigt att hämta henne tidigt, gå hem och ta det lugnt och fika tillsammans. Och sitta och snacka med henne om allt möjligt. 
 
Det första hon säger när Hence kommit hem:
 
"Pappa! Jag fick bulle av mamma! Hon hade en påse i bilen med bulle! Och glass till mig!"
 
Hur bra lät det där då??? Hahha!
 
Hence han tittade på mig och sedan på Leah:
 
"JAha...hade mamma bullar i bilen?"
 
"Jaaaaa....!!!!" "Och GLASS!!!"
 
Hahaha!!!
 
Det ni! Sådant har jag liggande i bilen. Bara sådär helt apropå! :))
 
Ha det underbart! Kram!
 
 
 
 
 
 
 
Kommentarer (0) Permalink Natalie


Såja...

´
2013-01-15 20:42:00
NU är det januari igen. Var lite konstigt med 8 grader i januari månad.
 
Vi har snö nu! Och kallt!!
 
Vi testade att göra kalvfrikassé i söndags. Har aldrig lagat den rätten förrut och tror nog att jag aldrig ätit det heller. Konstigt nog...:)
 
 
 
Till detta ska man servera potatis och det är såååå gott! Fast det tar tid att laga, så ni får inte ha bråttom.
Receptet hittar ni här: recept.nu
 
Jag älskar mat! I alla dess former och smaker! :)) Men en sak har jag problem med och det är frukost! Och det har jag alltid haft.
 
Jag är ju ingen frukostätare, är inte hungrig helt enkelt så därför äter jag ungefär två timmar efter jag vaknat för att hinna bli riktigt hungrig. Vet inte varför jag aldrig är hungrig på morgonen. Jag vet att det inte är bra men vad ska jag göra åt saken.
 
Jag brukar trycka i mig två knäckbröd eller en macka med ost på jobbet. Men nu har jag fått för mig att bli lite nyttigare så därför har jag med mig havregrynsgröt till jobbet och det håller mig mätt fram till lunch iaf. Enkelt och snabbt att laga till i mikron.
 
Olga Rönnberg gav ett jätte bra tips på hur man kan starta sin morgon och som jag nu också har börjat att göra. Haha! Nu ni har Natalie börjat sitt hälsosamma liv! :))
 
Varmt vatten med citron i! Vad är detta nu bra för då? Jo, det har många hälsosamma effekter.Det är en form av detox och går rätt ner i dina tarmar.
 
Citronvatten bidrar till att spola ut gifter och och bakterier ur kroppen och blodet. Den är C-vitaminrik och förbättrar din skönhet  och föryngrar huden inifrån och man får en fin lyster i ansiktet. Dagligt intag av citronvatten kommer att göra skillnad för din hud. Den fungerar till och med som en ani-aging och tar bort rynkor!! Det gillar vi! :))
 
Citron lindrar matsmältningsproblem som illamående och halsbränna. Den är bra för viktminskning för att fettförbränningen ökar.
 
Blanda två dl vatten och saft ifrån en halv citron och så var det klart! Vattnet ska du värma såklart.
 
Anna Skipper pratar om citronvatten också. Så här skriver Anna Skipper om Detox:

 

Det finns ett antal varningssignaler som visar att gifter håller på att lagras i kroppen. Du kan känna dig trött, seg och uppsvälld. Du kan ha ont i huvudet, har svårt att koncentrera dig och tänka klart. Du kan vakna på morgonen och känna olustkänslor utan anledning. Du känner dig ur gängorna helt enkelt. Din kropp fungerar inte som den borde göra. Ibland kan man ha gått så länge med diverse olustsymptom att man glömt bort hur det känns att vara i normaltillståndet. Det är först när man blir frisk som man förstår hur ett hälsosamt tillstånd känns.

En förgiftad kropp kan ge konstant dåligt humör, dålig lukt, minskad sexlust, sömnlöshet och dåligt minne. Du kan även märka det genom att du är förstoppad, har spruckna naglar och gaser i magen.

Många moderna sjukdomar är kopplade till störningar i kroppens avgiftningssystem, till exempel mag-tarmbesvär, överkänslighet, hudbesvär, kronisk trötthet och depression. Giftansamling i kroppen är även en bidragande orsak till sjukdomar som cancer, fibromyalgi och allergier.

 
Kanske dags att detoxa lite???
 
Nu ska jag bara vila efter en lååång dag på jobbet. Vi var på medarbetardag idag på den nya arenan här i Hbg. Det är stora visioner vår fina stad har och de ska få med oss alla på sin resa.
 
Imorgon är det onsdag och det innebär Body Combat för mig.
 
Ha en fin kväll. Och glöm inte citronvatten imorgonbitti! Kram!
 
 
 
Kommentarer (0) Permalink Natalie


"Amen mamma! Jag kör tåååg"!

´
2013-01-12 20:00:00
Så lät det när jag försökte ta kort på Leah nu ikväll. :)
 
Pappa, med stort "P" har kommit hem!!!!!!!!!
 
Han steg innanför dörren klockan 18.00 och vem sken upp som en sol? Sprang till dörren och slängde sig i hans armar?? :)
 
Jag och Leah har varit hemma hos underbara Linda och Liam idag och lekt. På vägen hem svängde vi inom City Gross för att köpa lördags godis. Leah äter enbart på lördagar! Därmed basta. :)) Då får hon en egen skopa och en egen påse. Sedan får hon gå där och titta och blanda själv. Det är det bästa som finns verkar det som. :))
 
Och hon har sten koll.
 
"Är det lördag idag mamma?"
"Ja, det är det"
"Åååh...då får jag äta godis idag?"
"Ja, det kan du"
"Ja,ja,ja,ja!" Och så hoppar hon rundor på golvet. :)
 
Håller man detta stenhårt så lovar jag att allt tjat slutar. Men då gäller det att hålla det stenhårt, att vi äter bara godis på lördagar. Leah har försökt, som säkert alla andra barn, att få godis lite titt som tätt, testar sig fram, kanske idag....men nej.
 
Leah har en envis mamma, precis som hon själv. BARA på lördag. Och vilken lycka när det väl är lördag.
 
Men ikväll var det nog pappa som var den stora lyckan. För på City Gross säger hon plötsligt till mig där i kundvagnen:
 
"Mamma....jag har en pappa"!
"Ja, det är klart du har"
 
"Jaaaa...han heter Henric"
 
Så lätt barn tror att de har blivit lämnade...:(
 
Ikväll har de byggt tågbana som Leah fick i julklapp av farmor och farfar.
 
 
 
Vi fortsätter nu kvällen med en film! Ha en jätte fin lördag!
 
Kram!
 
 
 
 
Kommentarer (0) Permalink Natalie


Tjenixen!

´
2013-01-10 20:29:00
Är det här min mamma hänger ibland???Det är ju något hon skriver och skriver....ska se vad det är för något!
 
 
:))
 
Nu i dagarna tre är jag gräsänka igen! :) Hence har åkt till Stockholm för en Kick off med jobbet i tre dagar...
 
Han åkte inatt, jag skulle öppna på jobb, så mamma fick rycka in och sova över hos oss för att lämna Leah på dagis imorse. Skönt för Leah då det blev lite sovmorgon och hon behövde inte börja förrän halv nio. :)
 
Vad har vi gjort ikväll då?
 
Jag och Paula hoppade matkassen idag och gjorde istället Chicken a´la king med ris. Mums! Sedan har vi bara myst och lekt. Paula och Leah har pusslat och spelat lite spel på "paddan".
 
Jag har dammsugit lite, diskat, hängt upp tvätten...allt som vanligt alltså. Förrutom disken, för den brukar ju Hence ta. :) Och tvätten...Jaja, vi hjälps åt rätt så mycket när han kommer hem.
 
 
Leah hittade en gammal Lollipop skiva som Paula hade när hon var liten. Lollipop var en grupp bestående av två eller tre tjejer som gjorde pop versioner av "Imse vimse spindel " och "Bä, bä vita lamm" . Och lite andra kända barnvisor. Och det är så häftigt tycker Leah! Så klart.
 
För vem hade inte velat rocka loss till Imse vimse spindel liksom??? Haha!
 
Här åker skivan in i datorn denna gången. :))
 
 
Om jag går upp här mamma och ställer mig...
 
...här...då kan du ta ett foto på mig!
 
Jag kan skratta in i kameran också om du vill det. :))
 
Nu har jag precis lagt Leah för kvällen. Hörde ni betoningen på "jag"??? :) Gick snabbt och enkelt. Leah pratade med Hence innan idag och då gick konversationen till så här:
 
Hence: "Pappa saknar dig jätte mycket!"
Leah: "Paaappaaa....längtar  du efter mig???"
Hence: " Jaaa, pappa längtar efter dig jätte mycket!"
 
Leah tittar på mig och skiner upp och säger: "Mamma, pappa längtar efter mig!"
 
Åååh, det är klart han gör! Vad trodde hon???
 
Nu får ni ha en jätte skön torsdagkväll. Jag ska iaf se på den nya serien som börjar idag på fyran. Vet inte om det är något att hänga i julgranen, men får väl ge den en chans.
 
Kram och ta hand om varandra! Imorgon är det fredag!!!!!
 
 
 
 
Kommentarer (0) Permalink Natalie


Domedagen är kommen!

´
2013-01-06 20:48:00
:) Jobb imorgon alltså! :))
 
Tänk vad snabbt ledighet passerar. Tjoofff, så vart den över! Men det är så det ska vara. Kul att ha något att komma tillbaka till tycker jag, för annars blir det ingen ledighet, så är det ju....
 
Imorgon är det ortodox jul och då ska det såklart ätas och åter ätas när det är jul ännu en gång. Så att imorgon ska vi hem till syrran efter jobb och ÄTA! :)
 
Idag har Hence varit iväg hela dagen i Kristianstad och spelat lite volleyboll och jag och Leah tog en tur hem till Linda och Liam och stannade där heeeela dagen. :)  Kom på förmiddagen, barnen lekte, vi drack kaffe, Linda gjorde lite lunch till oss, barnen lekte igen och vi satt och snackade. Mys på hög nivå en söndag!
 
Nu ser vi framåt! Ska vi jämföra lite grann?? Ha lite kul med väder omställningar?? Ja, ni vet ju att jag gillar det...:))
 
Kolla in detta,
 
Nu/Vinter:
 
 
 
Sommar:
 
 
Gött! Ska bli skönt när sommaren kommer åter igen! Men nu är vi här. Idag. Ska inte längta livet ur oss. :)
 
Leah har fått för sig, nästan varje förmiddag nu under hennes och vårt jullov, att plötsligt få ett behov av frisk luft. Plötsligt säger hon: "Jag ska ut och få lite luft".
 
"Jaha", svara vi. "Vart ska du då?"
 
"Jag ska ut och få lite luft" "Varmt här inne".
 
"Okej" "Men ta på dig jackan"
 
"Nej, jag tar koftan"....
 
Och så tar hon koftan, drar på sig luvan och går ut på framsidan och tar några varv. Allt ska vara på hennes villkor. Vill vi gå ut med henne, då vill inte hon.
 
Jag står i fönstret och fotograferar en förmiddag:
 
 
 
Visst ser det kallt ut? Men det är 8 grader...men hon frös till sist och kom in efter fem minuter. :)
 
 
 
 
Det är väl någon sorts självständighets grej hon har börjat med. Försöka att tänja lite på avståndet till mamma och pappa. Titta-vad-jag-kan-grej utan oss. Och visst ska hon hållas. Hon växer ju utav det. :)
 
Hence har kommit hem och nattar Leah, blev en sen kväll fastän hon ska upp tidigt till dagis imorgon. Men det tar ju en dag att vända rätt på dygnet så är det alltid. Imorgon lär hon vara helt slut och då lägger hon sig i tid ändå.
 
Jag ska bara försöka insupa det sista av ledighets timmarna och sedan är det dags att ställa klockan igen.
 
Ha en jätte skön kväll alla ni som är lediga lite till! Och till oss andra...YEEEAAAHHH, nu kör vi järnet igen! :))
 
Kram!
 
 
 
 
 
 
Kommentarer (0) Permalink Natalie


Äntligen!

´
2013-01-02 21:26:39
går vi mot våren! :) SÅ ser jag det så fort januari börjar!
 
Vi firade nyår ihop med våra vänner Linda och Henrik. Och såååå trevligt vi hade det! Efter klockan hade slagit tolv och de flesta raketerna hade tystnat satt vi och snackade fram til klockan tre. Så ungefär 04.00 stupade jag och Hence i säng! Leah tog sovmorgon som tur var, hon sov till 08.30.
 
Paula firade nyår hos sin kompis Clara och några tjejer till. De lagade tre rätters och hade det roligt dom med.
 
Vår nyårs supé såg ut så här:
 

Förrätt:

Varmrökt ankbröst serveras på ruccolabädd
med äppel & calvados sallad samt rostade valnötter

(Mina bilder på maten)

 

Huvudrätt:
Kalvfilé Oscar
Tournedos med tryffelsky, choronsås, hummer & grön sparris
serveras med rostad potatiskaka smaksatt med västerbottenost

 

 

Efterrätt:
Chokladsymfoni
Mörk chokladmousse smaksatt med cognac
Vit chokladmousse
Tobleronemousse
serveras med toscaflan, halloncoulisse & björnbär

 

Och allt smakade himelskt gott!!

 

Lite bilder från kvällen. Jag fick ta en klänning som hängde i garderoben då det jag hade planerat att ha på mig var slut i min storlek! Tråkigt...Men så kan det bli ibland.

 

 
När det är nyår kan vi "tjejer" verkligen gå över gränsen med glitter och glamour. Det är väl nästan den enda dagen på året där vi verkligen kan glittra oss och smycka oss till tänderna utan att det ser överdrivet ut. För är det nyår så är det! Och jag älskar att smycka och glittra mig, haha!!!
 
Jag och Paula köpte Swarovski kristaller på Make up Store och lite lim och sedan var det bara till att börja limma längs med ögonfransarna. Och oj, vad det glittrade! Paula körde silver och jag i guld.
 
 
Hemma hos Linda och Henrik fick barnen ett eget bord att sitta vid. Leah var skeptisk till en början precis som vanligt. Men det dröjde inte länge förrän hon studsade rundor med de andra barnen.
 
 
 
Barnen sprang fram till fönsret och beundrade raketerna utanför! Det gillade dom!
 
Linda och jag
 
 
 
Dukningen
 
Hela gänget utom jag...:)
 
Vi tackar ännu än gång för en fantastisk kväll!
 
Idag har jag varit och tränat mitt första pass i år! Body Combat. Jag har bestämt mig nu att ta tag lite mer i träningen än vad jag gjort. Jag har legat på latsidan rätt så mycket. Ett pass i veckan håller liksom inte!
 
Alltid bättre än något men vill man se lite resultat så får jag nog lägga på ett litet kol tror jag. Skärpning Natalie!
 
Tar ett pass till så snart jag kan....
 
Hence har satt upp ett chinsräcke i garaget. Som han kör på för fullt var och varannandag. Jag tänkte att jag också skulle testa en dag och det gjorde jag. Och vad hände?? Jo,jag hängde där som en annan j-vla död fisk! Haha! Jag kom inte upp en enda gång. Och då menar jag verkligen att jag kunde inte rubba mig ur fläcken där jag hängde....Varför?? Jag vet verkligen inte.
 
Jag som ändå anser mig själv vara i hyfsat god kondition. Inte vältränad men dock....Började tänka på tekniken, gör jag något fel? Men nej. Jag är kanske för tung där bak. Haha!
 
Så här ser det ut för er som inte vet vad ett chinräcke är:
 
(Och ja, så ser det ut i vårt,läs Hences,garage) Det har blivit hans verktygsbod. :))
 
 
Detta tillverkade Hence och hans pappa själva i Småland och så satte Hence upp det häromdagen.
 
Målet är för mig iaf att klara EN enda snart!!!!
 
Nu är jag sugen på något gott..får väl bli en sleten sallad eller nåt. Haha! Jag måste ju ta träningen på allvar här nu. :)
 
Ha en skön kväll!
 
Kram!
 
 
Kommentarer (0) Permalink Natalie


RSS 2.0