Nu ska ni få se ett projekt...

´
2013-06-29 21:45:00
som varit igång ett tag.
 
Men först våra nya gardiner i vardagsrummet. Jag och Linda stack till Ikea för att förnya våra hem lite grann. Köpte lite gardiner och annat smått och gott.
Så här stor förändring har det blivit!
 
Före:
 
 
NU:
 
 
 
Lite nya lampor från Chilli:
 
Nu till det stora projektet min mamma och Paula har haft igång. Och det har blivit så bra!
 
Ni minns väl att vi har en gäststuga i trädgården som mest bara har använts till förråd? Där har vi tryckt in massa saker som vi inte riktigt vetat vart vi ska göra av.... Men på senare tid har Paula börjat visa stort intresse för den och velat fixa till den och göra lite till sitt! Ha ett litet ställe där hon och hennes kompisar kan vara, utan föräldrar men att vi ändå är nära. Vart är bättre än i trädgården liksom?! :)
 
Min mamma tycker sådant är jätte kul, fixa och dona, så hon bestämde sig för att göra något åt detta lilla ruckel. :))
 
Dom köpte färg och tapeter och satte igång. Målat tak och väggar, och så har jag och Hence ryckt in och tapetserat. Det var verkligen inte svårt att tapetsera! Mamma och Paula har varit och köpt lite saker dit, så nu är där riktigt mysigt.
 
Nu ska ni få se resultatet. Ännu är där inte helt färdigt. Det fattas en säng och en soffa och ett brickbord som Paula vill ha vid sängen. Och så klart lite annat småfix. Håll i hatten!
 
 
Välkomna in!
 
 
Tadam!
 
 
 
 
 
 
Kommer bli super mysigt för Paula. Här kan hon och hennes kompisar "hänga". Det är väl så man säger?! :))
 
Det trodde ni inte va när ni såg detta lilla gröna hus i trädgården? Haha!
 
Imorgon ska mamma och Paula iväg iaf och köpa en säng på Ikea och så kommer Per med en bäddsoffa. Fler bilder kommer senare när där är helt klart.
 
NU har jag gått på semester!!! Och det är sååå skönt! Fast Hence ska jobba en vecka till men sen ska vi bara mysa och ha det gött. Vi har bestämt att vi ska till Astrid Lindgrensvärld ihop med Linda, Henrik och Cassius, så mycket vet vi ännu. :))
 
Sen tar vi väl en runda ner till Tyskland kanske till Hansapark.
 
Vi har även pratat lite om att hyra Hences mormors lägenhet i Spanien ev en vecka nu i sommar, speciellt om vädret här fortsätter så här....:(
 
Vi har haft filminspelning här hemma idag. :))  Vi, hela familjen,  är med i en reklamfilm, eller informationsfilm för NSR. Vi hann dock inte med att spela in alla scenerna idag eftersom det började regna och det skulle vara en del utomhus scener. Så på onsdag kommer de tillbaka och filmar.
 
Jätte kul var det! Mer om detta kommer när vi är färdiga.
 
Nu är det lördagkväll, och här sitter jag. Men inte längre...
 
Ta hand om varandra!
 
Kram!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentarer (1) Permalink Natalie


Vad är det som händer?

´
2013-06-24 21:26:00
 
Varför har de aldrig hittat sig själva utan måste söka meningen med livet på gamla dar?
Ja, jag pratar om mor - och farmödrar!
 
Egentligen hade jag inte alls tänkt skriva om detta, men jag kan inte låta bli känner jag.
 
Hur är det egentligen att ha/få barnbarn??? Tycker man det är jobbigt och tidskrävande? Är små barn jätte jobbiga undrar jag?? Ja visst kräver det mer än vad ett större barn gör och visst hörs de och syns mer...men lite glädje kan de väl ändå ge?
 
Eftersom alla andra verkar ha så engagerade och kärleksfulla mor- och farföräldrar, skäms man nästan över att inte ha det.
 
Ibland tycker jag det är konstigt att man kan välja bort sitt barnbarn! Att det inte finns något intresse till att träffa sitt eget barnbarn!? Ringa är ju väldigt lätt! Då slipper man ju engagera sig på riktigt. Och bara fråga hur det är med henne. Men att lägga ner någon kraft och energi på att verkligen se och träffa henne finns liksom inte.
 
Kan känna sig orättvist anklagad och hamnar i försvarsställning. Lyssnar liksom inte....
 
Handlar inte om att vilja ha egentid, gå och göra saker! Utan enbart umgås med sitt barnbarn. Fråga någon gång om man behöver hjälp? Fråga någon gång om hon kan hämta på förskolan? Fråga någon gång om hon kan gå till lekparken med henne? Men nej....
 
Ska väl inte behöva tjata och känna att man tränger sig på hennes fritid bara för att man ber henne en gång var fjärde månad om EN hämtning på dagis? ELLER??? Och då ska det pustas och stönas om hur jobbigt det är eller att hon faktiskt inte har tid, för hon jobbar ju faktiskt! Och är trött efter jobbet!
 
Har inte tid, prioriterar andra saker hela tiden. Snart börjar hon väl med kristallterapi istället för att vara med barnbarnet! Är väl slut på alla bortförklaringar snart menar jag!
 
NEJ, nu slutar jag iaf bry mig...tänker inte tjata mer. Väljer man bort sitt barnbarn är det hennes förlust! Ingen annans!
 
Jag vill avsluta med att säga: Barn har rätt till en egen relation till sina mor- och farföräldrar! Ju fler som älskar ett barn, desto bättre mår det.!!!
 
Midsommar!
 
Och vi här i Ramlösa hade riktigt tur med vädret!!! Två regndroppar föll väl...men inget mer. :) Trodde ett tag att himmlen skulle öppna sig, såg många svarta moln ett tag, men allt bara drog rätt förbi oss och vi hade varmt, riktigt varmt. Närmre 25 grader och sol.
 
Vi var tio vuxna och sju barn! Träffades redan klockan 14.00 hemma hos oss och åt lite sill och nypotatis och paj. Sedan satte vi igång med lekarna. Alla delades upp i två lag, sillarna och nubbarna. ( Precis som förra året) :)) Sedan fick alla gå runt i trädgården lagvis och svara på frågor. Frågorna var baserade på alla som var med på festen. De skulle gissa vem det var som vi beskrev i frågan.
 
 
Så här kul hade syrran när hon upptäckte att det var henne vi hade beskrivit i frågan:
"Det är jag!!" utbrast hon!
 
 
Dags för trebensstafett!!! Haha!!! Två och två knöts ihop vid benen och skulle ta sig runt en bana.
 
 
HEJA HEJA!!!!
 
Sedan var det dags att köra rullebör ( skottkärra för er icke skåningar ) :))
 
 
Slå i en spik på ett slag...:)
 
 
Pausar lite i hängmattan mellan lekarna...:)
 
Syrran, Linda och Henrik och Cassius
 
SKÅL säger Tomas!
 
Nelly och Leah
 
 
Super varmt, så barnen fick bada lite
 
 
 
Syrran och jag!
 
 
 
TRX och biceps!
 
 
Jag, Nelly och syrran!
 
Vi hade jätte kul!!!
 
Efter lite kvällsgrillning hade vi lite karaoke också! :)) Den norska varianten. Mycket goa skratt och tävlingsanda.
 
Hoppas ni också hade en fin midsommar!
 
Nu längtar vi till semestern. Eller iaf jag. Paula har redan sommarlov och har hunnit med Lalandia med en kompis. De hyrde en stuga där och var borta över midsommar. De har haft jätte kul! Hence och Leah har gått på semester denna veckan. På onsdag åker de till Småland, till farmor och farfar och blir borta hela veckan. Jag jobbar denna veckan ut, sen så..........!
 
Ska bli så skönt att ha fem veckor semester och bara vara. Inga måsten utan bara ta dagen som den kommer. Så får vi se vad vi hittar på och vart vi drar iväg någonststans. Det får tiden utvisa.
 
 
Ta hand om varandra!
 
Kram!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentarer (1) Permalink Natalie


Håll i hatten!

´
2013-06-10 20:27:00
Här kommer de nya möblerna! :))
 
Det blev inga vita, då vi efter mycket övervägande fram och tillbaka insåg att vi faktiskt inte bor i ett museum och vi vill kunna röra oss fritt (både barn och vuxna). Finns inget värre då man måste vara på sin vakt hela tiden! Så det strök vi!
 
Tänk er som man hade stirrat sig blind på den där lilla chokladfläcken, eller ketchup pricken som hamnat på stolen! Nej, så vill vi inte ha det.
 
Grått då? Njaee, det hade blivit för trist och mörkt även om man hade livat upp det med annan färg med andra detaljer....
 
Som jag har letat och googlat runt. Och ju mer jag letade desto mer tyckte jag att alla möbler såg så tråkiga ut. Man inser inte det förrän man börjar leta rundor. Ville som sagt inte ha några "vanliga" stolar.
 
FÖRR:
 
 
 
NU:
 
 
 
 
I helgen har Hence och hans pappa satt inbyggda led spotlights i trädäcket längs med hela däcket. Super snyggt på kvällen!
 
 
 
Hmm..ser inte så bra. :)
 
Nu närmar sig midsommar och här hemma spånar vi på en hel del roligheter! Vi slår våra kloka ( haha) huvuden ihop, för här ska spånas lekar och annat kul!
 
Vi bestämde i år att det skulle bli en lite mindre fest än förra året. Så i år blir vi fyra par familjer än så länge.
 
KUL!
 
TRE veckor kvar på jobbet innan det är dags för semester för mig. Hence har bara två veckor kvar. Så gött!
 
Solen skiner där ute fortfarande så jag får väl försöka ge mig ut i trädgården en sväng och göra lite nytta.Ha en underbart skön kväll!
 
Kram!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentarer (0) Permalink Natalie


Något fattas!

´
2013-06-05 20:12:23
Vad? ;))
 
 
SÅLDA!!!
 
Nu blir det lite nytt!
 
Jag har ju en dröm matgrupp...men den är alldeles för dyr! Jag hittade det i ett hus som var/är till salu någonstans här i landet. :))
 
Dock hittar jag inte vart "de" har köpt just detta möblemanget, men jag har hittat något liknande.
 
Jag har letat och letat, googlat och åter googlat. Vill inte ha i skinn längre och inte för mycket tyg. Haha! Svårt att föreställa sig va!? Här ser ni mitt dröm möblemang:
 
 
 
Jaaa..jag säger bara WOW!!! Kostar skjortan iaf! :( Kan säga att detta huset kostar nästan 16 miljoner kr. Undrar om man får möblerna till??? :)
 
Nåja...jag får drömma lite till och istället nöja mig med kopier. :)
 
IMORGON!
 
Nu ska jag ut och piska matta.
 
Kram!
 
 
 
 
Kommentarer (0) Permalink Natalie


Någon fyller år imorgon...

´
2013-06-03 21:27:00
Vem kan det vara? :)
 
Vi får sjunga en liten truddellutt för honom imorgon. Vad han får i födelsedagspresent kan jag inte avslöja eftersom han är en trogen läsare. :)
 
Denna boken har jag beställt till mig själv:
 
 
Inte för att jag är en nybliven mamma, (var ju ett tag sedan ) men för att hon är ju sååå bra!! Och har så många bra träningstips och vet precis vad hon snackar om gällande kost och träning. Sedan är det väl alltid ett litet plus om man kan få till den där magen också! :)
Vem sjutton skulle kunna tro att denna kvinnan fött 5 barn! Jag följer även hennes blogg som också är såå bra!
 
Längtar tills den dimper ner i min brevlåda. Här ska köras hemma med nu- Plankan here I come!
 
I helgen bjöds det på sol och vad bjuder vi på då? Jo, grill. Vad passar bättre då än att pröva några nya recept också då.
 
Så detta bidde det i lördags:
 
Grillad kycklingfilé med bönor och ärtor i mynta och citron. Och lite riven permesan på toppen.
 
 
Till det, grillade nypotatisar med olivolja, permesanost och cilli:
 
 
Guud såå gott!!!
 
Och till efterrätt bjöd vi på Vaniljkokt rabarber med mammas mjukglass. Ett recept från Tina Nordström.
 
Självklart satt vi ute.
 
Bus och skoj!
 
 
 
Tomas hade också skoj!  :))
 
När barnen hade lagt sig för kvällen tog vi en runda kubb. En hel mysig kväll med super skönt väder!
 
Nu närmar sig skolavslutning för Paula och det har inte varit det lättaste att hitta en klänning. Hon slutar årskurs åtta. Tänk...nu börjar hon nian till hösten.
 
Snart står man där och ordnar en stor studentfest! :) Fast fyra år tills dess...så det tänker vi inte på nu.
 
Denna klänningen blev det och jag tror att hon kommer bli super fin i den!
 
 
Ha en skön kväll!
 
Kram kram!
 
 
Kommentarer (0) Permalink Natalie


RSS 2.0