Jordgubbsplantor och fest!

´
2013-05-26 20:30:00
Fina syster har fyllt år det firades med grill, vin och musik hemma hos henne.
Hence och Leah var inte med. De var i Halmstad och tittade på Volleyboll Sverige mot Norge, VM-kval. Leah tycker jätte mycket om volleyboll. Hon hejar och skriker och klappar. "Heja Sverige" skriker hon.
 
 
Paula var på Pink Party konsert ute på Väla. Eric Saade, Munter och Sean Banan var där. Fast mest var det Eric Saade som lockade såklart! :)
 
Skål på er!
 
Syrran och jag!
 
Jag och Linda var och shoppade i lördags! Bland annat en hängmatta!! Äntligen! :))
 
Leah är i den åldern nu där hon bara suger i sig kunskap. Hon är som en svamp. Som hon lär sig. Leah började ju prata mycket tidigt och har idag ett ordförråd som en fyra åring, men just nu lär hon sig fler och fler svåra ord. Och det är så kul och höra när hon använder sig av det.
 
Leah är med i allt vi gör och har alltid varit. Hence är väl den med mest tålamod och lugn, så han är den perfekta läromästaren. :)) Leah lär sig om allt just nu. Hon kan snart allt om trädgård,blommor och plantering. :) Det märks iaf att hon behöver utmaningar och älskar att tänka ut finurliga lösningar till varför saker och ting är som de är eller gör och så vidare.
 
Just nu är standard frågan: "Varför?" Vi svarar på varför och då kommer ett nytt varför och så fortsätter det....ibland nöjer hon sig med svaret ibland inte och man ser hur hjärnan arbetar och tänker.
 
Så det är nu man ska passa på och lära henne ALLT! :))
 
Hela eftermiddagen har det regnat. Men det stoppar väl inte oss! Vi skulle ha ett litet jordgubbsland. Framför växthuset bestämde vi. Leah tyckte såklart det var jätte kul att göra detta.
 
Slänga grästuvor i skottkärran var superkul!!!
 
Sådär ja! Ett lagom litet land. Nu ska jordgubbsplantorna ner bara.
 
Där kan vi sätta en!
 
Lite stenar runt om och så KLART! Här blir det nog massor med gubbar!
 
Leah beskådar sitt verk
 
"Mamma, vad är det?"
"Gurkplanta. Där kommer det snart komma massor av gurkor!"
"Men inte nu!"
"Nej, om ett tag kommer det gurkor"
"Dååå kan jag plocka dom!"
 
 
Tre spannar till vänster med gurkor
EN spann med sockerärtor rakt fram. Sedan har vi tomaterna till höger.
Och så klart vindruvorna i taket.
 
Sallad, nylök och rädisorna är där ute nu. Salladen plockar vi varje dag och det bara kommer mer och mer och mer...vi hinner inte med. :)) Någon som vill komma och plocka sallad?? :))
 
Idag är det ju  Mors Dag med! Jag fick en fin kopp av Leah, en blomma av Paula och en lunch bestående av SUSHI av Hence. :))
 
Och ikväll blev det Pannkakor!
 
Hoppas ni har haft en bra dag!
 
Kraaaaam!!!!!
 
Kommentarer (0) Permalink Natalie


Agda 87 år

´
2013-05-23 20:16:33
har vaknat till liv igen! Känner mig verkligen som det just nu!
 
Onsdag morgon stod jag framåt lutad över Leah och skulle hjälpa henne med byxorna. Jag skulle börja jobbet om en kvart ungefär. ( Jag har bara fem min till jobbet )
 
PANG! Säger det i ryggen. Något smäller. Kändes som om tusen nerver i ryggen bara small. Inget som knäcktes eller så, utan det var något helt annat. Det strålade ut i benen på mig och jag faller ihop på golvet som en trasa. Leah blir såklart chockad. Där ligger jag och kan inte röra mig och inte komma upp.
 
Som tur var var Hence hemma för han skulle lämna Leah på dagis. Klockan tickar på och jag kommer helt enkelt inte upp. Det gjorde svinont kan jag säga. Tårarna rann och jag bara skrek....:(
 
Efter många om och men fick jag inse att jag inte skulle kunna ta mig till jobbet denna dagen. Efter ungefär tjugo minuter kom jag upp men kunde knappt gå eller stå. Tog mig till Vårdcentralen och därefter Sjukgymnasten.
 
Visade sig att någon form av vätska som finns inne eller mellan diskarna i ryggen hade läckt ut iaf....:( Så nu blir det några dagars kämpande för att komma tillbaka till det vanliga igen. Jätte tråkigt! Jag kan inte sitta, kanppt stå, det enda jag kan göra är att gå. Ju mer jag går desto mindre ont gör det. Jag måste bara röra på mig hela tiden. Inte lyfta och tänka på hur jag böjer mig och så vidare.
 
Jahopp...inget att göra, bara inse läget. Men jag hatar detta! Jag hatar att inte kunna röra mig som vanligt och jag hatar att kanppt kunna ta på mig dom jä-la strumporna själv. Jag hatar att behöva be om hjälp för minsta lilla. Och mest av allt hatar jag att inte kunna dammsuga. Fast idag lyckades jag lite grann! :)) Ve den som ger sig. Värst är väl natten och morgonen.
 
Hälsningar Agda 87 år!
 
Fin kväll idag med massor med sol!
 
En liten dam sätter sitt sista kryss i rutan. Nu är det dags att släppa nappen för natten med. Och hon är så medveten om det. Dagarna går jätte bra nu. Lämnar den direkt när hon vaknar på morgonen och har bara fått den precis när hon lägger sig i sängen för natten. Men nu....är det dags imorgon!
 
Lite nytt till köksbordet...
 
 
 
Vår i trädgården
 
 
 
 
Leah tar pappas kavaj när han kom hem från jobbet.
 
Nu ska jag göra lite rygg övningar. Kul va?!
 
Kram kram!
 
 
Kommentarer (0) Permalink Natalie


Helgen som gick!

´
2013-05-19 20:33:00
Gick snabbt!! Som vanligt!
 
Soligt och fint har vi haft det. Såg att vi till och med hade det varmare här i Sverige än på Mallorca! Då är det bra! Eller vad säger ni? :))
 
Helsingborg bjöd på 29 grader med klarblå himmel under heeela lördagen!
 
Jag och Leah spenderade  fredag eftermiddag nere hos mamma och Per. Vi körde dit direkt efter jobbet och bara pös och mös i solen. Gick över vägen och så vips är vi vid stranden och havet. Hur bra kan man bo??? :)) 
 
EN trött Natalie som har varit uppe sen klockan 05.00, men oj vad skönt med helg
Här sitter man i helt fel kläder eftersom det var 25 grader varmt!!!
 
FYRA generationer på bilden! Jag, mamma,Leah och  mormor ( 80 år ) vem hade gett henne det?? Hörde jag bra gener?? Haha!!!
 
 
 
Min mamma och Leah slänger av sig skorna och doppar tårna i sanden:
 
 
 
I lördags kom Linda, Henrik och Cassius förbi så vi spenderade eftermiddagen med hemmagjord rabarberpaj och bad i poolen:
 
 
 
Bus och lek
 
Jag ropade ut Leah för att titta på en liten kanin som gömt sig på vår trappa vid dörren. Här står Leah i sin pyjamas helt fascinerad av kaninen:
 
 
Idag har det regnat och regnat....vi var ute ändå och fixade i trädgården. Var ju varmt. :)  Kvällen avslutades med lite hemmagjord schintzel, sås och potatis. Mums!
 
Nu är det HOCKEY!!! Heja Sverige!
 
Kram och sov gott!
 
 
 
Kommentarer (0) Permalink Natalie


Leah och Hence

´
2013-05-13 20:07:00
åkte till Stockholm i fredags för att hälsa på kusinerna. Och så skulle Hence, hans bror och pappa gå och se Bruce Springsteen på lördagen. Leah var med farmor,farfar, kusinerna och Mia. Det hade gått super bra! Skönt att höra!
 
 
Jag och Paula var kvar hemma! :) Jag hade väl hoppats på lite mer sol än vad helgen verkligen bjöd på. Det fick bli Väla väder på fredagen istället. Och på lördagen, efter ett skönt träningspass blev det en liten tapas kväll med Linda. Vi satt ute och snackade och snackade och åter snackade, ni vet så där som bara vi tjejer kan göra. :)) Och drack vin! :)
 
I veckan har jag även prövat på att köra ett Body Pump pass utomhus och det var sååå underbart! Strålande sol var det den dagen, hög musik, konstgräs och en viktstång....det kan inte bli bättre!
 
Redo att köra!
 
 
Skål Linda!
 
 
 
Leah med söta kusinerna
 
 
Fruktstund
 
Tjohoo!
 
The King!
 
 
 
Det var lite av vår helg.Kan säga att ordningen nu är återställd. Det tjoas, springs och saker ligger överallt. Det är så det ska vara. Det är lite tomt utan Leah i huset och jag har saknat henne fast det är skönt att få en liten andningspaus ibland. Paula är stor, hon är iväg på sitt håll för det mesta och då blir det lätt ensamt. Fast jag har att göra, massor att göra.
Det finns alltid något. Jag menar i söndagsmorse gick jag och drog ogräs och maskroser!!! Haha!!! ( Den där Natalie är ju galen om hon kallar det något att göra).
 
Några födelsedagsgrisar är snart på gång. Först syrran och sedan Hence. Så nu är det dags att börja spåna på lite presenter. :)
 
På onsdag kommer värmen och ska stanna veckan ut och ja...vad ska jag säga...ME LIKE!
 
Kram på er!
 
 
 
 
 
 
Kommentarer (0) Permalink Natalie


Du sköna sol!

´
2013-05-05 20:08:19
Idag fyllde Leahs Gamo (Hences mormor) år. Och vi var där såklart!
 
En härlig dag ute i trädgården hos Gamo och Bertil med både smörgåstårta och snövit tårta!!! GOTT!
 
Dansar dom, eller vad gör dom? :)
 
 
Jodå, det var det nog!
 
Leah har kommit på någon lek där man ska hoppa över allt...:))
 
 
 
Nu är det väl snart dags för mig att börja cykla till jobbet också. Nu när det börjar bli gott väder. Fast det får nog bli någon grad varmare på morgonen eller??? Det är kanske dags ändå??? :)) Bortförklaringar, jag vet! Det är bara att sätta sig på cykeln!
 
Jag har Instagram förresten, Nataliebej heter jag där om någon känner för att vara med och kolla läget ibland. Jag är väl inte så jätte aktiv men emellanåt "skiner" hon till.
 
Kort vecka igen denna veckan. Nu börjar vi väl bli lite bortskämda med kort veckor. På fredag drar Leah och Hence till Stockholm för att stanna heeela helgen. Hence, hans bror och pappa ska nämligen se Bruce Springsteen på lördag. Leah ska med upp för att träffa kusinerna och bli omhändertagen av farmor sålänge. Mysigt!
 
Min kära mor har pyst iväg till Spanien med en vänninnna. Jag ringde henne strax innan hon skulle till Kastrup och då svarade hon i telefonen så här: " Una cerveza por favor". Haha! Hon sa att hon tränade inför resan...Jo tack. :)  Vissa har det bra.
 
Nu ska jag hänga upp tvätt, sen ska jag ut i trädgården och njuta av kvällen lite, vattna lite blommor och så. Paula behövde lite läxhjälp med var det ja. Kanske lite tv sen då. Ha en uuunderbar kväll!
 
Kram!
 
Kommentarer (0) Permalink Natalie


Sköna maj välkommen!

´
2013-05-01 20:19:53
Nu kan vi väl säga att det är vår!
 
Igår, Valborg, var vi nere i Brunnsparken här i Ramlösa med Linda, Henrik och Cassius och tittade på majbålet.
En kör sjöng in våren och sade hejdå till vintern, och jag håller med dom! :))
 
Man ser bra när man sitter på pappas axlar!
 
Kl:20.30 tändes elden!
 
Busungarna busar!
 
 
 
Och idag har vi bara varit hemma och fixat o donat i trädgården. Jag har fixat våra buxbom på framsidan som spretade åt alla håll och kanter. Men nu är dom runda och goa igen. :)
Och idag var det 19 grader på trädäcket i eftermiddags så det fick bli kvällsmat ute för första gången. Grill såklart!
 
 
 
 
 
 
Idag har jag trott det varit söndag hela dagen....:)
 
Så det blir en riktig kortvecka nu! Gött!
 
Kram!
 
Kommentarer (0) Permalink Natalie


RSS 2.0