Vilken dag!

´
2011-05-31 18:59:57
Tack o lov för det fina vädret annars vet jag inte hur länge till jag hade orkat. Leah har inte haft en av sina bästa dagar idag! Idag har hennes mamma nästan slitit av sig det lilla håret hon har kvar på huvudet. :)

Inget har passat min dam idag. Hon är väl inte helt hundra det märker man. Hostar och är trött konstant men kan ändå inte sova. Sover tio minuter, vaknar. Tio minuter till, vaknar...och så fortsätter det hela dagen.

Och det är inte roligt att ha och göra med en trött bebis som bara vill bli buren och som går och smågnäller och ger ifrån sig "gnällande" läten i exakt tolv timmar!!För det är ju så länge jag har henne själv tills Hence kommer hem.

Och när hon blir buren ja då passar inte det. Hon vet inte själv vad hon vill. Jag har nog andats "dom lugna tio andetagen" idag ungefär hundra ggr.

Dom här dagarna är dom bästa att gå och träna på. Att göra sig av med allt. Men såklart hinner jag inte till mitt pass.

Hoppas på en ny och bättre dag imorgon.

Så här har Leah bland annat sovit sina tio minuter. För inte ska det liggas som vanligt heller när man inte mår bra:



Så ja...nu har jag klagat tillräckligt. :)

Snart kommer min lilla solstråle bli sig själv igen, så fort hon blir frisk.

Paula blev snygg i håret i alla fall. Hon var hos frissan och slingade om sitt hår.

Kommentarer (3) Permalink Natalie


Otäck natt

´
2011-05-30 19:18:54
Inatt var en sådan natt alla föräldrar fasar över. Vi hade precis gått och lagt oss för att sova. Klockan halv tolv vaknar vi av att Leah hostar och hostar. Ingen vanlig hosta utan det låter som en skällande hund. Efter hostan kipar hon efter andan, får ingen luft in i lungorna. Hon sätter sig upp och fortsätter och fortsätter att försöka få luft.

Jag hade sagt till Hence precis innan vi gick och la oss att jag trodde hon var på väg att bli förkyld för det rosslade så när hon andades.

Jag hade oxå berättat för honom hur man ska göra vid falsk krupp. Båda två förstod med en gång att det var falska krupp. Hence tog Leah och sprang ut genom ytterdörren och ställde sig där. Jag stod innanför och var skit nervös. Där stod han ute i regnet ett tag och sakta men säkert började Leah hitta andningen igen.

Usch så rädd man blir när det händer. Men det är väldigt vanligt. Paula hade det när hon var tre år. Jag minns jag satt ute på balkongen med henne länge länge och bara satt och vaggade henne.

Sjukhusrådgivningen ville iallafall att vi skulle åka in så det gjorde vi. Vilka underbara människor där arbetar! :) Så goa och omhändertagande. Satt två barn till med likadan hosta. Leah fick alvedon och nässpray. Dom mätte syreupptagningen och lyssnade lite på henne.

Sen fick hon en piggelin! :) Där satt vi klockan ett på natten med Leah som åt piggelin. resten av natten sov hon inte alls. Hade svårt att andas och bökade.

Tydligen kan det vara så här nu ett antal nätter till. PUH!

Och NU kom febern oxå! 39,3 visar den....:(

Hence är uppe och lägger henne nu. Sen ska vi äta och så får vi se hur allt utvecklar sig. Paula mår bra iaf. Hon har varit vid stranden och ätit glass i det fina vädret.

Denna fick min mamma av mig i morsdag present:


Jag köpte vit färg på Panduro och målade ett rabarberblad till mamma. :)



Färdigt! Hon kan använda den som fruktskål eller ha den ute (utomhusfärg) som fågelbad. En liten ros och ett litet hjärta som jag oxå har målat ligger löst i bladet. Så det kan hon placera vart hon vill.






Kommentarer (0) Permalink Natalie


Spännande dag

´
2011-05-29 20:10:42
med mycket adrenalin. För både mig och Hence. Fast jag stod på marken. :)

Jag filmade hela flygningen och tog några kort. Vi åkte vid lunch tid till Österlen. Så vackert där är! Tror att jag bara varit där en gång tidigare och det var när man var barn. Åkte nog dit med klassen. (För med mamma bilade vi varje sommar i Europa. :) )

Kåseberga hette stället Hence skulle flyga från. Blåsigt värre. Leah satt som en staty i sin vagn, påbultad med massa filtar. Jag hade gärna bytt plats med henne för fy som det blåste. Men det var det tvunget till såklart för flygningens skull.

Tyvärr hade jag fullt upp med filmkameran när han flög så fotona är bara från österlen precis innan han skulle upp i luften och efterråt.


Tuff som en bandyboll innan flygningen!



Nu ska pappa snart upp och flyga Leah. Får pappa en puss?




På med allt!





Jag och Leah håller på att blåsa bort. Kolla vilken natur!




Jag kan ärligt säga att jag hade aldrig vågat! Vi var jäääte högt upp och när Hence flög iväg pirrade det i min mage bara genom att se på honom. Ja, jag börjar väl bli gammal. :)

På hemvägen åkte vi inom Anna och Mange på en fika. Elias hade bakat kaka till oss som var jätte god! Kanel och Ingefärskaka.

Sen är det ju mors dag idag! Jag har en fin present till min mamma som jag har fixat och donat med. Och jag tror att hon kommer att bli jätte glad när hon får den. Men jag kan inte avslöja vad det är ännu eftersom hon inte hann få den idag.

Men imorgon ska hon få den då kan ni få se...:) Älskar dig mamma!

Jag fick oxå en morsdag present imorse av mina två döttrar! Och Hence förståss. En berlock till mitt Thomas sabo armband. Mamma står det på den på några olika språk. Vilken underbar familj man har.



Nu ska vi äta lite mat och sedan ska vi äta Cup Cakes som grannen kom med precis till oss! :) Ja, ni vet våra "goda grannar" som bara vi har! :)

Jag har aldrig ätit så många olika cup cakes sen vi flyttade hit. :) Och så goda måste jag tillägga.




Kommentarer (0) Permalink Natalie


Hence till höger! :-)

´
2011-05-29 14:43:30

2011-05-29_14_41 (MMS)

Hence till höger! :-)

Kommentarer (0) Permalink Natalie


Go´ lördag kväll!

´
2011-05-28 20:10:35
Hoppas ni haft en fin dag idag! Det har vi! :)

Vi har varit på banken i Halmstad, hur kul man nu kan tycka det är, men det är det eller var det. För nu har vi fixat alla papper till VÅRT hus!

Slut med att hyra, att betala till alla andra...nu är det vårt! :) Men vi hade svårt att bestämma oss för hur vi skulle dela upp lånet. Hur stor del vi ville binda osv. Så där är vi inte färdiga ännu.

Det var en stor marknad i Halmstad oxå när vi kom dit. Vi käkade oxå lunch på Åhlens.

På vägen hem begav vi oss till Höganäs och iittala outleten där. Vi har nämligen bara en massa olika kaffe koppar. Fyra blå, två vita, två mönstrade.

Så nu köpte vi 12 stycken likadana från Höganäs keramik. Jätte fina. :) Dom är nerpackade så jag kunde inte fota dom. Onödigt att packa upp nu innan flytten. Hehe...känns som att man inte packar upp något nu utan bara väntar tills man kommer iväg. Men det är väl så det ska vara, blir roligare att ta fram alla nya saker där borta.

Men jag hittade dom på internet! Så här ser dom ut:



Till kvällsmat blev det det här...sushi!!! Jag sade till Hence när vi åt, att detta hade minsann blivit min sista måltid om man får välja. :) Jag njuter av varje bit och det är INGET som slår sushi.

Självklart är denna hemmagjord.



Nu ska vi titta på fotbollen!! Final idag ju! Jag ska väl bara titta lite halvhjärtat, men chips ska jag äta iaf.

Ha en super mysig lördag! Kram
Kommentarer (0) Permalink Natalie


3,83 km för att vara exakt

´
2011-05-27 19:26:39
sprang jag! Utan att stanna en gång! Det tycker jag iaf är väldigt bra för en som inte sprungit på lääänge. När jag hade sprungit knappt två minuter började jag nästan att hyperventilera och tänkte "hur skall det gå".

Men jag minns från den tiden när jag sprang mycket att man ofta precis i början av rundan tycker att det är jobbigt med andningen. Det gäller att bara springa vidare av ren vilja, så fattar kroppen att "hon den där kommer nog inte att stanna, så det är bara att gilla läget".

Och då plötsligt kommer man in i andra andningen och då är det hur skönt som helst. :)

Idag kom Linda och Cassius klockan tio. Då hade jag och Leah nästan precis vaknat. Leah sov nämligen till kvart i nio!!! Det har väl aldrig hänt!!! Jag fattade ingenting när jag tittade på klockan. Satte mig käpprätt upp i sängen och letade efter Leah. Hon sov så gottit och hade inte jag börjat knuffa lite på henne hade hon sovit ännu längre. :)

Jag har ingen förklaring till detta mer än att det kan vara vädret. Lite mulet, lite halvkallt och ÖPPET sovrumsfönster. Så perfekt temperatur inomhus antagligen. Jag var pigg som en lärka, Leah var pigg så bättre kunde vi inte börja vår morgon. Men jag och Leah brukar ju sitta i soffan och mysa på morgnarna med först serierna på tv 3, Nanny och Jims värld, sedan byter vi till Nyhetsmorgon. :)

Hon lullar rundor i sin pyjamas och jag dricker mitt kaffe i lugn o ro. Nu blev det eld i baken. Men vi blev klara till tio iaf.

Sen gjorde vi Väla. :) Jag och Linda hittade REPLAY jeans för halva priset!! Istället för 1600 kr blev det 800 kr. Sk-t snygga slimfit jeans som sitter som en smäck! På både mig och Linda. Eller hur Linda? :)

Åt lunch på woken i lugn o ro då barnen sov. Skööönt...(säger vi som alltid stressar i oss maten så det lägger sig som en klump annars under tiden man jagar barnen)

Sen blev det våfflor på Linnéa.

Nu ska vi äta Tacos och ta ett glas vin. hence har redan öppnat fredags ölen. Men först ska Leah i säng. Hon lägger sig nu för natten för hon har bara sovit EN timme på hela dagen.


Imorgon ska vi till Halmstad och träffa vår bankman eller bankkvinna i detta fallet. Hon ska fixa all överföring från gamla konton till det nya, fixa alla autogiron, skriva under alla papper inför lånet etc. Få ordning helt enkelt. :)

Ha en underbar fredagskväll och ta hand om varandra! Kram
Kommentarer (0) Permalink Natalie


NU ska jag ut och jogga!!!:)

´
2011-05-27 17:06:00
Kan ni tänka er! Jag ska ut och springa! Regnar det så regnar det...jag smälter inte. (Som min mamma brukar säga, haha)

Jag sprang jätte mycket förr innan jag fick Leah. Kunde lätt springa 8-9 km utan problem. Nu lär jag väl få astma anfall, men ve den som ger sig! :)

Imorgon kan jag nämligen inte träna eftersom vi sticker tidigt till Hamlstad och söndag kan jag inte heller då vi sticker tidigt då med.

Så då får det bli detta istället. Ska faktiskt bli skönt.

Jag återkommer till er senare. Jag och Linda har ju fyndat idag och det måste ni få se sen. :)  Adios så länge!

Kommentarer (0) Permalink Natalie


Leah badar

´
2011-05-26 19:58:39
och jag har precis diskat upp från kvällsmaten. Lax och hollandaissås blev det idag. Leah gillar fisk så självklart så blev det en portion till henne med som hon får äta imorgon till lunch. :)

Jag var som sagt i Ödåkra idag och köpte mitt blad. :) Jätte fint blev det och jag är jätte nöjd. Tycker verkligen att Katarina ska öppna en butik. Det sa jag till henne. Eller iaf en butik på internet.

Hon har ett sådant blad själv i sin trädgård som hon har målat svart. Kanonsnyggt!

I bladet har hon sedan lagt två små sköldpaddor också gjutna från betong. När jag kom med bilen var det en liten fågel som badade där i. Den skvätte med vingarna och skuttade fram och tillbaka. Jag satt kvar en stund och bara studerade den. :) När jag sedan öppnade bildörren flög den sin väg. :(

Så här blev mitt blad:



Lite dålig bild, finare i verkligheten. Jag har tänkt måla det i svart jag med...eller vitt...då blir det lite shabby chik stil. Det är snyggt!

Om någon av er är intresserade av ett sådant så hojta till, så ska ni få hennes nummer. Hon gjuter precis vad ni vill ha, allt från änglar, ljusstakar, marshall hållare, ( något jag oxå är intresserad av) , ja, precis vad som helst. Hon är billig med. Ju fler saker ni köper desto billigare blir det.

Detta stora blad ville hon ha 350 kr för.

Och vet ni vad! Det är fredag imorgon igen. :) Helt otroligt. :) Hence gör ett nytt försök denna söndagen med sitt tandemhopp. Men fortsätter det blåsa så här så hamnar han väl i Polen. :)

Imorgon ska vi träffa Linda och Cassius. Blir en promenad bort till pålsjöpaviljongen och käka våfflor. Dom har en fin lekplats där med så att barnen kan gunga lite och leka i sanden.



Kommentarer (0) Permalink Natalie


Tufft

´
2011-05-25 21:43:27
Jag har sagt det innan men jag måste säga det igen!Tufft med Body Pump klockan halv åtta på kvällen! :) Kroppen är trött efter en hel dag med Leah. Mycket skoj och bus och bärande och kånkande.

Vi var på Väla idag när dom öppnade klockan tio. Helt perfekt! Inget folk knappt så Leah och Filip kunde springa rundor och charma folk. Jag hade en rabattkupong på Scorett på 100 kr som gick ut idag så jag ville absolut ha ett par skor då. Skit snygga sandaler hittade jag.



Och en snygg blus på Only. :) Det första Paula sa när hon såg den var "Nu får du använda den oxå mamma"
"Vad menar du", svarade jag
"Ja men du bara köper och hänger in i garderoben". Det är nog lite sanning i det.

Imorgon ska jag åka till Ödåkra till en tjej som heter Katarina. Hon har som hobby att gjuta stora rabarber blad i betong som blir till fågelbad. Så snyggt att ha i trädgården. Jag tänkte vi ska ha det när vi flyttar till huset på framsidan. Ovanpå sjöstenen. Så här ser det ut som jag vill att hon ska gjuta till oss:



Jag ska dit imorgon förmiddag. Sen sticker jag och Nelly till Höganäs till Lager 157. (utan barnen)

Efter det blir det ortoptisten med Paula. Hon ska träffa Viveca Hoff igen för en efterkontroll efter ögonoperationen.

Go kväll mina vänner! Dröm sött!
Kommentarer (1) Permalink Natalie


Bubbel bubbel

´
2011-05-24 18:58:47


Pappa blåser bubblor och det är jätte skoj!


Åh titta mamma! Jag tar dom, jag tar dom...snart!



Kolla in deeen...!



Wow vad mååånga bubblor!


Vi var nere på Kullagatan idag med mamma. Fast Leah sov igenom hela trippen på två timmar.

Dom hade utförsäljning i en affär som skulle stänga. 40 % rea på alla parfymer. Jag hittade min favorit parfym som varit slut nu ett tag. Den är svin dyr i vanliga fall.

640 kr för en pytte liten flaska. Så nu blev det billigare. :) Tjohoo säger Natalie då!

Leah fick en byxdress, den man ser lite av på fotona ovan.

Nu ska vi snart grilla lite igen! Karré kotletter med potatis och grönsaker och sås blir det idag. Leah ska hjälpa till därute. :) Hoppas inte Vulkan askan hinner komma in...tror jag ju inte, men den skulle komma in och nå skåne under kvällen.

Kommentarer (2) Permalink Natalie


RSS 2.0