Myshelg och shopping

´
2011-10-30 14:22:17
blir orden idag för att sammanfatta gårdagen.

Först och främst måste jag visa er mina fiiina mössa som jag köpte igår i Halmstad när jag och Leah strosade rundor en timme undertiden Hence hade visning. Ser ni toffsarna...I Like! ;)



Paula var snäll och ställde upp som fotograf. :) Nu tänkte jag be om ursäkt igen för mitt hår...har märkt att jag ständigt ber om ursäkt för mitt hår...kan det vara för att jag avskyr det och vet inte vad jag ska göra med det! :)
Får väl snart slänga in lite extensions eller något. Faktiskt ingen dum idé, förrutom att jag har haft det tidigare och då slet jag av allt hår jag hade på huvudet. Isåfall får jag fortsätta med  det livet ut och det är inget alternativ egentligen. :(

Nåja, jag får väl leva med det. Finns ju annat här i livet. :) T-shirten fyndade jag på PUMA idag på utförsäljningen. 50:- är den värd absolut! Perfekt att springa i om dagarna.

Hence fyndade tre stycken! Och det är bra för att vara han. Paula var inte med men jag fotade ett par skor till henne och skickade som mms. Och dom ville hon ha, skrev hon tillbaka. Så dessa blev det till henne:



Känns som MBT skor när man har dom på sig så det är väl något liknande. 250 :-!

Jätte mycket folk som var där och dom kom med stora Ikea kassar och bara fyllde. Dom har nog varit där förrut och visste att dom skulle fynda en hel del.

Jag hittade inte mycket men det är för att jag är så otroligt kräsen. Det är inte mycket jag tycker är snyggt. Och tycker jag att något är snyggt, ja då kostar det skjortan!!! Tyvärr, för min del, eftersom jag oftast inte har råd att köpa det då. :) Därför gillar jag REA och utförsäljningar! HAha! Då kan Natalie fynda, sådant som kostat 1000 kr och blir halva priset!


Igår hade jag och Hence en underbar kväll. Vi var först ute och åt på Thai Corner nere i stan.

Förrätten bestod av marinerad oxfilé med fänkål och limejuice. Så j-vla gott! Jag hade lust att ta upp tallriken när allt var slut och bara sörpla i mig den sista marinaden. Det säger en hel del! Men fin som man är, kan man ju inte hålla på med sånt på restaurangen. ;)



Till huvudrätt blev det såklart havets läckerheter för mig och kyckling med thai basilika för Hence. Finns det havets läckerheter på menyn försvinner allt annat för mig.





Efter det gick vi på bio. Såg "Abduction" med Taylor Lautner, ni vet han som spelar i Twilight filmerna. En bra film med lagom mycket action och väldigt spännande. En bio film med andra ord. Mycket popcorn och godis så att vi rullade hem lagom vid halv tolv.

Kanske vi skulle försöka att komma ut lite oftare bara jag och Hence. Inte låta det gå så lång tid emellan alltid. Tror att alla behöver det.

Leah hade skött sig exemplariskt här hemma med mamma och Per.

Nu ska det städas lite här hemma tycker jag.

Kram kram!







Kommentarer (0) Permalink Natalie


Friday I´m in love!

´
2011-10-28 17:40:03
Äntligen fredag!

Hence och Leah har satt sig på cykeln för att köpa lite got gott till ikväll. Måste man ju ha när det är fredag. :)

Leah vaknade imorse klockan kvart i åtta och vi skulle vara på dagis klockan kvart i nio. Men vi hann ändå. Jag har märkt att vi behöver mycket tid på morgonen när jag börjar halv nio. För då ska hon äta frukost hemma och det tar sin lilla tid. Leah sitter länge med sin youghurt och macka. Det ska snackas och snackas mycket vid frukostbordet.

När hon börjar klockan sju på dagis äter hon frukost där.

Gitt sade igår och idag att Leah äter jätte mycket! Hon slukar två portioner till lunch och två mackor till mellanmål. "Vart tar det vägen?" Sa hon. Haha...bra fråga.

Imorse ville Leah ta med en apelsin till Gitt. Hon tog den och skulle inte lämna den i skålen på dagis, utan den skulle Gitt ha.

"Gitt! Gitt"! Sa hon och höll krampaktigt i apelsinen imorse i bilen:



Hon vet hur hon ska smöra för sina fröknar. Haha! (Leahs mamma får väl berätta att det blir lättare med blommor och choklad, men det tar vi senare) :)

Imorgon ska vi ha en barnfri kväll. För att imorgon har vi varit förlovade i exakt ett år. :) Vi tänkte vi skulle ut och äta. Ett år och ännu inget bröllop! Mmmm, den som väntar på nåt gott...(kan vänta ibland lite för länge)

Men i snart SEX år har vi varit tillsammans! Oj vad tiden går.

Så här såg vi ut på den tiden:



Året var 2005 och vi hade precis träffats för några veckor sedan här. :) Rolig han är va`? Eller inte...:) Mitt hår behöver vi inte prata om....;)




Men det kommer, det kommer....:)

Innan dess ska vi iväg alla till Halmstad för att gå på en Bomässa. Ska bli roligt med lite inspiration och se lite trender. Hence ska arbeta en timme först men då tar jag och Leah en liten promenad sålänge.

Fick en inbjudan till PUMA utförsäljning på söndag av en förälder på mitt jobb. Gäller för två personer. Det ska vara halva priset och lägre på alla PUMA kläder och skor! Finns till både barn och vuxna.  Man får vara där tidigt. Så det ska vi klämma in på söndag.



Nu får ni ha en suuuper skön fredag med massor av god mat, dryck, skratt och kärlek! Ta hand om varandra!
Kram kram!
Kommentarer (0) Permalink Natalie


"Hey, Mr hemkunskaps teacher"...

´
2011-10-24 20:17:11
...ge min dotter fler sådana här läxor!!! :)

Idag har vi haft lyx vardag! Varken jag eller Hence har behövt laga mat, diska, eller duka! Idag var det Paulas tur. Hon fick nämligen i läxa att tillaga en varm måltid till sin familj från grunden. Duka bordet fint och sedan skulle hon diska och göra rent allt.

Och så ska hon göra en efterrätt till oss! Wow, säger jag. Jag njuter till fullo. Det händer ju inte allt för ofta måste jag säga. Ni som har en tonåring där hemma vet vad jag talar om. :)

Ber man annars om något är det oftast med ett stort stööön och pust och frust, innan hon gör saker och då med en fruktansvärd sur min eller vääääldigt långsamt....drar ut på alla rörelser.

Men nu så! Så jag tackar hemkunskapsläraren och frågar om fler sådana här läxor. :)

Nu sitter jag bänkad i soffan och väntar på att min efterrätt ska bli serverad. Det ska serveras Smoothie. Mums!

Jag sitter just nu och små tittar på "Pengarna på bordet"...jag gillar det programmet och snart så ska jag titta lite mer helhjärtat så fort jag slutat med knappandet på datorn. Han som är med just nu är mmedlem i Mensa, så han är nog rätt så smart. Men i detta programmet krävs lite flyt och lite tur med. Hoppas det går bra för dom.

Snart kommer Hence och ska montera upp vår nya Tv också. Om han nu reder ut det. :) Jo, det gör han väl.

Besiktningen på skorstenen gick inte bra. Han godkände inte arbetet så nu måste snickaren komma tillbaka och justera lite saker innan vi kan börja elda i vår kamin.

Vi fick sålt lite av Leahs fina kläder.

Bland annat hennes mörk blå Ralph Lauren klänning och henns Ed Hardy jacka som vi köpte i Kungsbacka förra året. Leah har aldrig använt den. Tänk så mycket kläder man köper och som sedan aldrig används eller bara ett fåtal ggr. Perfekt med Tradera då.

Ralph Lauren (Så liten hon har varit.)





Undra vart min smoothie tar vägen... ;)

Ha en skön kväll! Kram





Kommentarer (0) Permalink Natalie


Detta är en vanlig syn

´
2011-10-23 20:50:08
i vår familj just nu efter att vi har ätit kvällsmat. Leah står på pallen med huvudet i resterna från en salladsskål.
Står och tömmer den på tomat, gurka, paprika och oliver. (Till maten äter hon bara tomaterna men sen så duger allt ).

På köksön står även en tallrik mat  och väntar på Paula som för det mesta är iväg på sin dans vid dennna tiden. Fast just nu är hon iväg och tittar på HIF såklart!!!:)

Hence fixar det sista med disken och jag springer runt som en skållad råtta, torkar rent, putsar, brukar slänga in en maskin tvätt vid det laget, rymmer upp och så vidare!





Hence alldeles nyklippt. :) Leker med Leah.





Oj vilken skön helg det har varit! Och vilket härligt väder det var idag!!!

Imorse vid tio var jag och tränade Body pump, kom hem till ärtsoppa och en Hence som stod och gjorde pannkakor!!

Sen åkte jag, Paula och mamma iväg på "jack-jakt" till Paula. Hon hittade till slut en Didriksson. Efter ungefär två veckors letande....pust!

Stefan och Anna-Karin var här i igår med sin lille son Samuel. Stor liten kille om man säger så. 9,5 kg fördelade på sex månader. Gott jobbat! :) Söt som godis och snäll som....ja, vad säger man...jag vet inte, men super snäll bebbe. :)

Till kvällsmat serverades Slottsstek med kokt potatis! Mumsi mumsi! :)

Jobb imorgon för mig. Men skönt att börja halv nio på måndagar.

Lite svårt för mig att lämna Hence och Leah vid frukostbordet, så där mysiga i pyjamas.

Imorgon kommer sotaren för att göra en besiktning av vår kamin och skorsten. Nu kan vi planera in vissa saker/ärenden på måndagar eftersom Hence är hemma med Leah på måndagar.

Sen kommer vår nya tv med hemleverans. Vi fick sålt vår andra Tv. :)


Ha en mysig kväll och ta hand om varandra!!! Kram kram!
Kommentarer (0) Permalink Natalie


Igår blåste det

´
2011-10-21 20:03:46
rejält när vi gick och lade oss för natten. Plötsligt hör vi "krash booom bang"!

"Vad var det?" frågade jag.
"Vedhögen" säger Hence lugnt och stillsamt.
Verkar som han anade detta....men väldigt besviken lär han iaf.

Där har han stått och staplat all ved och så händer detta med halva:



Åh, trist!

Imorgon ska vi försöka hinna iväg till IKEA en snabb sväng för att köpa en matta som vi ska ha framför kaminen, några stora kuddar och en liten låda. En lunch, (köttbullar såklart) slinker nog ner därborta också. :)

Sedan kommer Stefan och Anna-Karin från Malmö med deras lille pojke som är 6 månader. Leah kommer tycka det är jätte kul med en liten bebbe i huset.

Anna-Karin arbetar som polis i Malmö men är nu mammaledig.

Nu är chipsen och vinet framdukat!

Ha en super fin kväll! Kram kram!






Kommentarer (1) Permalink Natalie


Så snygga höstkläder det finns!!!

´
2011-10-20 20:32:13
Jag kan sitta på internet (för det är det enda jag har tid till nu för tiden) och bara klicka mig fram till både det ena och det andra. Ibland räcker det med att titta lite så till slut tror jag att jag har handlat (fast det bara är ögat som är mätt ) och ibland kommer jag så långt som till "kassan" (där jag kan se klädesplagget en gång till + frakten) och sen är jag nöjd med det.

Men...så ibland går det liiiite längre än så. :) Det är då jag börjar fylla i mina kunduppgifter och vips så har en liten kofta slunkit ner.

Denna blev det:



Från Cream! :)

Fast koftan kommer inte in förrän i november så man fick förbeställa den.

Hence är i skrivandets stund ute och klyver ved (från tallarna), japp det är inte färdigt ännu. Men snart så!

Imorgon är det fredag! Och jag säger som alla andra arbetare....man måste arbeta för att verkligen uppskatta sina helger. :)

Och vet ni vad, jag tror minsann Leah har börjat att gilla sitt dagis. Idag fick hon vara med och baka scones, dom bakar väldigt ofta på leahs dagis då dom har ett stort kök på hennes avdelning med små bänkar och bord i barnens höjd där dom kan stå och baka. Så sött. Verkligen Montessori, allt är anpassat i barnens höjd och det är kul.

Till och med borden och stolarna där dom sitter och äter är små. Och det är ju så det ska vara tycker jag. Inte sitter vi vi några JÄTTE bord på några JÄTTE stolar när vi äter. Vi slipper känna oss som Nils Karlsson pyssling.



När Leah kom hem fick hon vara med Paula och Filippa och baka.

Nu ska jag förhöra min stora tjej på läxan. Som hon pluggar nu för tiden! Full rulle i årskurs sju och hon brukar verkligen allvar.

Ha en fin kväll! Kramiz
Kommentarer (0) Permalink Natalie


Och så var hon där igen!!

´
2011-10-19 19:56:31
När jag lagar mat, ja då diskar Leah bänken! :)



Ser hon busig ut eller vad...:)

Idag blev det Raggmunk med stekt fläsk!



Jag måste säga att jag nog gillar Rårakor bättre. För er som inte vet skillnaden är Raggmunk med vetemjöl,ägg och mjölk. Rårakor är med bara potatis och lök och jag slänger i lite ägg också. (För att binda samman lite lättare) Alltså lite mer hälsosamma än raggmunkarna då man slipper vetemjölet. Fast fläsket jämnar väl ut det ändå. :)

Lite rårörda lingon till det så är måltiden komplett.

Åh så gott!

Det blev en ny TV för vår del. Så nu är vår tv till salu...anyone?? :)

Blev en Samsung 51 tum. Kan inte så mycket om tv apparater men den skulle vara som en 55 tum då ramen är så tunn och gör bildskärmen 2,3 cm större...och så vidare. :)

Det skulle vara det senaste inom tv teknologin iaf. :) Mycket finesser och det gillar vi. :)




Så snart åker vår Panasonic ut på blocket om inget annat händer.

Leah var så trött idag när jag hämtade henne idag på dagis klockan kvart i fyra. Vi hann inte mer än hem, satte oss i soffan och så hon somnade på två röda. Sov i en timme som en stock tills Hence kom hem vid fem.

Det tar mycket av hennes energi att vara där, helt annat tempo. Nu är där väldigt mycket vikarier också då den ordinarie personalen blir sjuka titt som tätt. Och det är lite jobbigt för Leah då hon inte känner igen dom. Olika varje gång också. :( Idag hade hon matrester också runt munnen ända från lunchen....då kunde jag inte låta bli att ryta till lite.

Jag kan inte hålla mig när det gäller sådant. Tycker inte det är okej, dom måste tvätta barnen!!! Vill inte vara en sådan jobbig förälder men jag vill ju bara mitt barns bästa.

Paula ska sova hos sin mormor idag och så kände hon att hon behövde plugga i lugn och ro. Kan tänka mig att det ibland kan bli lite jobbigt för henne att plugga i lugn och ro med Leah som kommer hela tiden och knackar på hennes dörr och vill in.

Leah har nämligen lärt sig att knacka på dörrar. Hahaha! Samtidigt som hon knackar säger hon "nack nack". :)

Ha en skön kväll! Kram kram!



Kommentarer (0) Permalink Natalie


Leah gör som jag!

´
2011-10-18 20:47:27
Hon byter om till mjukisbyxor när hon kommer hem från dagis. :)

Det är det första jag gör när jag kommer hem. Slänger av mig jeansen och drar på mig mjukis byxor innan jag gör något annat. :) Man har väl blivit bekväm på äldre dar. Haha!



Leah här med mina nya inneskor från Maxi. :) Behövde ett par till jobbet. Så det fick bli dom här.

Vi har fått huset omvärderat nu också. Och det har stigit i värde!! Fast det är dålig marknad nu. Går väldigt trögt på markanden just nu, både hus och bostadsrätter faller i pris. Så passa på nu om ni ska köpa. :) Så nu har vi fått ner lånet lite och det är aldrig fy skam. Billigare månadskostnad.

Ha en fin kväll! Kram!

Kommentarer (0) Permalink Natalie


Kaminen är installerad!

´
2011-10-17 20:15:39
Och det blev sååå snyggt!!! :)









Vi får tyvärr inte elda ännu då sotaren måste komma och göra en besiktning först. Sen så!! :)

Tv:n fick vi ta ner från väggen så länge och ställa den på ett stativ då den hamnade för nära kaminen. Vi har faktiskt tänkt att köpa en ny tv då denna är lite för liten till vårt stora vardagsrum. En 55 tum får det nog bli.

I radhuset på Maria Park var det så litet och trångt så där räckte den gott och väl, där hade det bara sett löjligt ut med en större tv. Men här blir den för "petit".

Annars idag hann jag inte mer än hem till Hence och Leah för att sedan ta min träningsväska för att köra ett Body Pump pass. Så skönt det är att träna lite tidigare än vanligt!

Imorgon är det dags för dagis igen efter fyra dagar hemma för Leah.

Det har pratats en del om dessa stekpåsar man gör mat i så att idag bestämde jag mig för att prova dom. bättre sent än aldrig.



Varför köpte jag TVÅ, jo för att jag visste att jag skulle ta sönder den ena direkt och mycket riktigt gjorde jag det. Haha! Det var det första jag gjorde när jag öppnade paketet och skulle rulla ut påsen. Så tänk på det. :)

Lite kyckling, paprika, champinjoner och lök och så in med allt i påsen. Häll på den medföjande kryddan och skaka påsen. Svisch, in i ugnen i 40 min.



Ser inte så trevligt ut men det doftar underbart från ugnen sedan.

Så här blev resultatet:



Servera ris till.

Jag tyckte det blev jätte gott för att smakerna stannar kvar istället för att ångas bort.  Allt blir väl nästan som kokt men det blir jätte gott ändå. Jag gillar ju kokt mat. :) (Det snällaste du kan ge din mage)

Nu är det "pengarna på bordet" på tv. :) Undra om någon någonsin kommer att gå därifrån med 2 miljoner....
Känns som det nästan är upplagt så att det inte är möjligt.

Natti natti!

Kommentarer (0) Permalink Natalie


Helgen är snart slut för min del

´
2011-10-16 19:42:56
men Hence har en dag till ihop med Leah.

Höstfint har det blivit utanför vår dörr idag efter att jag och mamma åkte iväg till Plantagen.

Ser inte så fint ut på bilden som det är i verkligheten. Haha! Blomman till höger hade jag innan, jag slet och drog i den för att försöka få loss den men den satt fast som sten. Jag till och med stod upp på krukan med ett ben på varsin sida och drog med hela kroppsvikten...men nope..den ville inte rubba sig. Måste ha sett roligt ut för grannarna. :)


Så den fick vara kvar, vad den nu heter, och så planterade jag resten runt om. Krukan väger ton så den kunde jag inte lyfta och tömma heller. Nåja, det blev som det blev. Lite höstfint ändå. :)

Det vankas höst nu på vår framsida.



Detta har Hence pysslat med hela dagen:



Han har klyvt ved och åter ved. Och så har han staplat ved och åter ved. :)

Först i en enda röra:



Sedan har han staplat dom fint:



Och ännu är det inte färdigt. Nästan lika mycket kvar! Vi kommer att ha ved att elda i nästan 10 år!!! Helt okej med tanke på att det är svindyrt att köpa. Vi kanske borde sälja lite....;)


Vad ska små prinsessor ha i fönstret om inte små söta krukor i rosa med blommor på. Små orkidéer pryder detta fönster så fint! Dom söta krukorna hittade jag på Plantagen! Kunde inte låta bli då det är liknande blommor som Leah har på sina gardiner.





Idag har Leah även myst med Mio. Han lade sig ner på en mjuk bok som Leah har och Leah lade sig på honom. Där låg dom och bara mös ett bra tag. Mysebebisar!!!!



Nu har Leah precis duschat och ska sova. Så här älskar hon att duscha! :)






Den här filmen såg vi igår, och den kan verkligen rekomendera:



Nu ska jag gå och göra grytpopcorn!!! Det godaste som finns. Vi köpte en popcornmaskin för ett tag sedan men inte ens den gör så goda popcorn som grytan gör! Så det får det bli. :)

Sov gott! Kram!
Kommentarer (0) Permalink Natalie


RSS 2.0