Färg är dyrt!

´
2011-06-30 20:02:09
Ja, allt är dyrt tycker vi nu! Det är dyrt med hus! Eller börjar bli iallafall. :) Men vi behöver ju allt...

Idag var vi och kollade på väggfärg och tapeter. Sedan frågade hon, "Ska fönster och lister också målas?". "Eh...nja, jo."
" Då behöver ni snickerifärg."
" Okej. Såklart behöver vi det."

Det är ungefär 60-70 kvm som ska målas, sovrummen, lilla hallen som leder till sovrummen, stora hallen, och utrymmet innan man kommer ner till vardagsrummet.

Vår stora hall:




Paulas sovrum
:




Utrymmet innan man kommer ner i vardagsrummet:



Kan tyckas nu på bilderna att det inte behövs målas, men det behövs i verkligheten. Detta golvet ska även slipas då det är lite repor i parketten nere vid soffan.

Fondväggen där är faktiskt rätt så snygg...så vi är lite i valet och kvalet om vi ska behålla den.

På måndag är det dags!!! Då ska Hence dit och riva ner det gammla trädäcket och hugga ner två små tallar, eller vad det nu är. :)

Och på tisdag får vi nycklarna!!!!!!!!!!!!!!!! Tjohoo!!!!!Sen är huset vårt!!!!!! :) :) :)

Alla som vill hjälpa till att måla är välkomna att höra av sig!!! :) Mamma ska passa Leah lite under dagarna så att jag kan hjälpa till med målningen. Så att är du jätte sugen....



Kommentarer (4) Permalink Natalie


Se så fint det blev!

´
2011-06-29 19:53:16


En vit och en rosa stol till Leah. :)

Den vita spraymålade jag precis. Anna ville att jag skulle berätta att det var hennes braighta idé om spray målning. För jag hade tänkt måla med vanlig hobbyfärg från Panduro. :)

Så nu ska Leah få en liten fin hörna också i trädgården. Än så länge får dom stå så här på altanen.

Annars idag har vi hunnit med, är ni beredda.... att vara i huset och mäta i trädgården, skissa ritning till snickaren, lämna ritning, iväg till Ikea för lunch, köttbullar, hem, Leah sova middag, tog våra cyklar och cyklade ner i stan för en gångs skull till tandläkaren för Leahs första tandläkarbesök.

Stannade på Pistacshia och åt glass, handla,  och nu hemma för att grilla IGEN! :)

Ha en toppen kväll!

Kommentarer (2) Permalink Natalie


När jag är utomlands

´
2011-06-28 19:38:01
lever jag på fisk. Fisk i alla dess format. :) Och skaldjur! Speciellt bläckfisk. :) Det är inte många jag känner som äter bläckfisk. Här måste jag tillägga att om ni smakat riktigt tillagad FÄRSK bläckfisk så smakar den inte gummi, som de flesta säger. Då har man inte ätit bra bläckfisk.

Jag tycker inte man kan hitta den riktigt här i Sverige. På cypern serverar dom alldeles underbar sådan och Gran Canaria. Turkiet kan också men inte lika bra.

Idag ska vi grilla fisk. Vi har köpt färsk fisk, torskfilé och räk&bläckfisk spett. Mums! Hence är alltid lika nervös att grilla fisk. Han är lite orolig att den ska bli torr. Jag tror att han fixar det gallant. Det brukar han ju göra. :)



Idag åkte vi till skummelövsstrand för att hämta lite saker till trädgården. Massor fick vi med oss, resten hämtar vi när vi har flyttat. Bland annat har vi köpt nya trädgårdmöbler. Jätte snygga! Med sex stolar istället för fyra. Ett parasoll och en låda till dynorna. Det lär behövas.

Idag fick vi med oss lite smått och gott så som spadar, krattor, en blomma, ogrässpruta, två trädgårdsänglar, två söta korgstolar till Leah, med mera.





Den andra ska jag måla vit har jag tänkt. Dom blir nog fina i trädgården till Leah.

En liten lunch på stranden hann vi med också och en liten snabb solning. Sen hem och hämta garderobsdörrarna. Imorgonbitti ska vi dit och mäta lite i trädgården igen. Och sedan rita en liten skiss till snickaren. Så hann vet exakt vad han ska göra.

Vet inte om jag visat staketet vi ska ha från www.lundbergs.com. Vitt ska det vara. Annars blir det för mycket trä tyckte vi.



Och jag har beställt en skylt till vårt hus. Som ska heta: Casa Blanca. :) ( Vita huset )

En skylt i svart metall som ska sitta på husets framsida. Skrivet i skrivstil, ungefär 60 cm stort. Tror det kommer bli snyggt!

Nä, nu ska vi grilla. Sen kommer grannarna till oss på lite snacks och en kubbrunda.

Ha en fin kväll!

Kommentarer (2) Permalink Natalie


Vi har nu varit och hämtat lite trädgårdss...

´
2011-06-28 14:46:44

2011-06-28_14_40 (MMS)

Vi har nu varit och hämtat lite trädgårdssaker här vid skummerslövstrand. Medans Leah tar sin middagssovning ligger jag på en filt och Hence, ja ni ser vad han e på väg att göra. 17 grader i vattnet. brr, säger jag. Aldrig att jag badar i Sverige!

Kommentarer (0) Permalink Natalie


Det är så fint väder!

´
2011-06-27 19:15:22
Och då mår jag bra! :)

Tro nu inte att jag bara satt och drack gin o tonic igår...:) jag fick lite mer gjort. :) Fast det blev två stycken. Dom smakar så gott i solen.

Syrran ringde precis från Turkiet, Alanya. Hon ville berätta att dom hade det jätte bra, hon och My. My hade badat hela dagen, syrran hade legat i solstolen och läst en bok, dom hade flytit på luftmadrasser i poolen och bara haft det underbart. Dom har åkt dit utan Micke och Mio för att bara koppla av och ha det skönt. Det gör dom alldeles rätt i.

Hade inte vi haft flytten så nära så hade jag och Paula hängt med. Bara vi två. Men jag har lovat Paula att jag och hon ska sticka iväg en vecka i vinter istället. Kanske syrran och My hänger på. Så vi får se vad vi hittar för resa då.

Idag har vi varit på stranden med Leah. Åkte dit efter lunch så att Leah kunde sova middag i vagnen medans vi solade en stund, så det planerade vi bra. :)

Jag åkte snabbt inom babyland och köpte en solskyddsdräkt till Leah från Zunblock. Men den använde hon aldrig. Vi bara smorde henne. Hon kan få använda den när hon ska bada istället. Jag tycker det är lite för kallt i havet ännu för henne.

Vi hann till och med inom både skånska byggvaror och Beijer. Beijer för att kolla staket till trädäcket och Skånska byggvaror för att köpa garderobsdörrar. Vi har lagt undan en skjutdörrsgarderob som vi ska hämta imorgon då vi inte hade något släp. (Dom hade inga släp för utlåning, knepigt. )

Den här blev det:



Tror det blir snyggt i vårt sovrum.

Nu är Hence uppe och lägger Leah för natten. man blir trött av solen. Sen ska vi grilla lite karré och ha potatissallad till det.

Imorgon åker vi bland annat till Mellby strand för att hämta trädgårdgrejor till huset. Kanske stannar en stund på stranden där.

Ha en fin kväll!





Kommentarer (0) Permalink Natalie


Mmm, gin o tonic! Skål på er! :-)

´
2011-06-26 17:14:54

2011-06-26_17_12 (MMS)

Mmm, gin o tonic! Skål på er! :-)

Kommentarer (3) Permalink Natalie


Inte många knop

´
2011-06-25 20:30:09
gjorda idag!

Cyklade till Maxi idag med Leah. I motvind för idag har det blåst! Svor några ggr på vägen hem då jag hade lastat cykeln rejält för Hence hade Leah bak.

När vi kommer hem tittar Hence på min cykel och då visar det sig att min handbroms har legat i på framhjulet hela vägen och bromsat mig. Tro fan att jag tyckte det gick trögt!

Detta har vi gjort precis:



Sushi! Hence ville egentligen haft tacos men jag är lite trött på det nu. Nån annan gång.

Imorgon ska det bli lite bättre väder tack o lov. För nu orkar jag inte med dom här molnen mer! Jag vill ha sol sol sol!


Mina fina flickor!






Ikväll blir det film och mys med lite gott, ha en fin kväll!
Kommentarer (1) Permalink Natalie


Midsommardagen

´
2011-06-25 11:54:57
Glad midommar säger jag nu så här en dag för sent! :)

Hoppas ni haft en underbar dag med sol, god mat och gott sällskap!

En promenad bort till Sofiero först, jätte mycket folk, gött väder och midsommarkänslan började att infinna sig. Jag hade inte direkt någon midsommarkänsla innan vi stack dit. Men den kom där borta iaf. :) Vi hade lite picknick i gräset. Lite rosé, ost, kex och vindruvor. Riktigt mysigt hade vi!

Leah sov igenom hela dansen så när hon vaknade var det dags att bege sig hemåt.

Paula plockar blommor på vägen till sofiero



Alla fina människor! Alla var så fina!





Hence och Paula


Skål!





Oliver är gott!


Min finaste Paula!


Nu går vi hem!




Vackra Paula



Denna lilla midsommartjej väntade på oss när vi kom hem! Emilia!



Tomas och Anna


Lite kubb spel


Kompisarna


Ja, det blev lite bilder iaf.

Idag är en sådan dag då vi får ta tag i lite flytt. Börja rensa lite iaf. Packa är lite för tidigt.

Hörs sen!

Kommentarer (1) Permalink Natalie


Mums!

´
2011-06-23 18:58:37
Jag har precis bakat fyllda bröd med spenat och cheddarost i. Det är så gott!!!!Fick receptet av min mamma och jag var tvungen att testa! Så här ser brödet ut innan man skär upp det:

Massor med flingsalt ovanpå!! Ja, det är sååå gott!


Sen:



Om ni gillar spenat och ost så gillar ni detta. Så enkelt att göra också.

Nu har Hence gått på semester och det känns riktigt skönt för oss alla. :) Nu ska vi ta tag i lite saker och ting här omkring.

Vi var på Väla idag med Anna och Emilia. Det blev bara en liten runda då Leah inte riktigt gillade läget. Det blir inga fler butiker för hennes del. Hon gillar inte det helt enkelt! Barn är inte så intresserade av att gå omkring och titta på kläder, det blir mest gnäll och pust och stön. Så jag kommer att gå själv hädanefter om det inte är absolut nödfall.

Ni som har bebisar och läser detta tänker nu, äsch, det gör väl inget, min är sååå snäll. Ja, nu ja! Vänta bara!!!:)

Nu kom Hence precis innanför dörren med pizza till oss.

Glömde kanske säga att brödet ska vi ha med oss till Sofiero imorgon när vi ska fira lite midsommar där med våra grannar. :)

Sofiero anordnar midsommarfirande varje år och där är riktigt mysigt att sitta på en filt med lite plockmat som ost och kex och sedan dansa runt midsommarstången med barnen. Alltid smockfullt med folk.

För er som inte visste, så är Sofiero korad till hela Europas finaste park 2010.
Där är iallafall supervackert!

Nu ska jag gå och äta pizza.

Kommentarer (1) Permalink Natalie


Om jag får välja

´
2011-06-22 20:14:14
så är 2 1/2 män den absolut bästa serien som sänds på tv just nu!!

Den är så rolig så att jag skrattar högt flera gånger. Leah har precis badat och jag har precis kommit in efter att ha varit ute på altanen och krattat bort ogräs mellan plattorna. Jag gillar egentligen inte plattor och speciellt inte när där kommer massa ogäs emellan. Hade vi bott kvar hade vi gjort lite trä trallar där istället.

Skönare att gå på och hundra ggr snyggare.

Man vill ju lämna det snyggt efter sig till nästa hyresgäst. Vår kundvärd kom idag vid elva och kollade igenom lägenheten. Vi bland annat målat en fondvägg i Paulas rum som inte blev godkänd då skarvarna inte var snygga. :) Så den skulle vi fixa eller återställa eller om nästa hyresgäst ville ha det så behövde vi inte göra något åt det.

Sen har vi hängt vår tv på ett stativ vid trappan då platsen här i lägenheten är så liten. Ett stativ som styrs av en fjärrkontroll och som vi då bara styr ut. MEN den är ditborrad med 20 skruvar!!! Så den väggen ville hon att vi skulle måla också....



Kanon bra lösning för den som bor trångt!! Och så fäll in när tv:n inte används mer...vips, mer plats!



Köpa någon?? :)

Idag har vi varit på lekplatsen och lekt och det blev riktigt varmt mellan molnen.

Leah har börjat att äta själv, det går väl så där, eller vad säger du Leah?

" Jodå, jag håller i gaffeln högt upp fast min mamma tar ner min hand, sedan petar jag lite lätt i maten och sen...





...tar jag handen istället...



...det smakar mycket godare då...förstår inte varför min mamma köpt dom här små besticken för...



...tydligen har jag en sked också, men den gillar jag mest att mata mamma med. :)

Ja ni ser själva så bra det går! Va?! Vad jag äter?

Pastagratäng med skinka och paprika och massor med vitlök "



Ja Leah, det går jätte bra! Vi får träna lite till bara. Men bara lite...;)

Imorgon är det Hences sista jobbdag. För sen går han på semester!! :) Äntligen ska vi börja fixa och dona inför flytten. Snart drar vi. :)

Hence var förbi ett par som har sålt sitt hus för att titta på trädgårdgrejor som dom nu inte behövde längre. Där var allt vi behövde. Det behövs en del till en stor trädgård. Så vi kommer att köpa en del av dom.

Ha en super fin kväll!



Kommentarer (1) Permalink Natalie


RSS 2.0