Wohoo!

´
2012-11-27 21:06:15
Indoorwalking 30 min och Core 30 min nu ikväll.
 
Ikväll kastar jag in handduken! Jag har gjort mitt! Har ni gjort er träning idag?? :))
 
Om inte...gräm er inte, imorgon är en ny dag! Då kör jag iaf lite Body Combat! Tycker att jag varit lite för mycket på sofflocket nu.
 
Sov gott!
Kommentarer (0) Permalink Natalie


NU är jag där,fast i julträsket!

´
2012-11-25 19:48:00
Jag är ju den som sitter med armarna i kors och protesterar och fnyser åt alla som är tidiga med julbak, julpynt och slingor. Haha! Nu är jag där själv. :)
 
På Råå har de alltid  julskyltning helgen innan första advent.Det är tradition och det är så julen kommer till Helsingborg om man säger så. :)
 
Och eftersom vi bor nära Råå, dvs Ramlösa, så ska vi tydligen få upp ljusstakarna idag söndag...Men ack näää! Det känns alldeles för tidigt. MEN!!! Vi har (efter lite påpekande av våra vänner Anna och Tomas som var här igår) satt en ljusslinga i trädet på framsidan. Det blev tjusigt värre! :))
 
Och eftersom vi ändå då hade börjat tänkte vi att ni kör vi full fräs framåt. Vi satte igång lite julmusik, satte igång med första satsen Lussebullar, och värmde lite Glögg till detta! Och jo visst! Plötsligt fick vi lite julstämning, men inte tillräckligt för att ta oss till Råå julskyltning iaf. :))
 
När Hence ändå stod där ute i regnet sa han " nu åker jultomten upp också! Nu när jag ändå håller på"!!
Sagt och gjort! Haha!
 
Jag menar JULTOMTE....slutet på november...och till råga på allt kikar han in i köksfönstret. :))
 
 
Och så slingan:
 
 
Kvaliten på bilderna blev inte så bra. Det regnade och det skulle gå snabbt och jag ville inte gå ut och bli blöt. :)
 
Dags för Lussebullarna!
 
"Eeeh, vad gör du mamma, vad du kladdar"
 
 
Leah, mamma och jag
 
Mmmm, lussebullar och glögg!
 
Fransyska stek i ugnen och till det potatisgratäng
 
Igår var Anna, Tomas och Emilia hos oss och japp, det bidde sent även denna gången. Vi satt till 02.00! Men tiden går såå snabbt så det är inget att göra. :)
 
Leah tog en liiiten sovmorgon och vaknade kl 08.00 prick.
 
Snart är det Solsidan!
 
Kram och ta hand om er!
 
 
Kommentarer (1) Permalink Natalie


Heej där i höstmörkret!

´
2012-11-21 20:47:00
 
 
 
Nu har ventilations firman gjort färdigt här i huset! Så nu har vi en ny ventilation i huset. Något som kallas "från och till luft ventilation".
 
Vårt hus är byggt 1969 och har därför inget "nytt" ventilationssystem. Men nu har vi det! Detta ska nu inte bara ge renare luft utan också hindra att all värme bara går rätt ut. Nu återvinns värmen genom att den  blandas med friskluft och kommer tillbaka in i huset.
 
Så som vi hade det innan gick värmen rätt ut. Bidrar såklart till ökade värmekostnader.
 
Tänk vad man lär sig när man har hus! :)
 
Ha en super skön kväll och sov gott hälsar Leah! Kraaaam!
 
 
 
 
 
Kommentarer (0) Permalink Natalie


Måndagskväll!

´
2012-11-19 21:40:45
Jaha! Här sitter jag med min padda! Nää, inte Hence. :) hur kunde ni tro det?! Jodå, nu har jag äntligen köpt den! Min nya i-pad! 
 
 
(Se där! Jag till och med lyckades fota skärmen! )
 
Så har jag glömt någon stor bokstav eller stavar som en kratta ( värre än vanligt då alltså) så är det paddans fel. :) 
 
Jag gör ett första inlägg med den nu. 
 
 
En helt vanlig måndag hos oss. kom hem kl fyra, Leah tittade på Pippi Långstrump en liten stund vid datorn för att varva ner en stund efter dagis. Jag  tänder kaminen, rymmer upp lite grann, och sedan börjar jag med maten. Vi äter vid halv sex och sedan kommer Hence hem vid sex halv sju. 
 
Undrar om era dagar ser ungefär lika spännande ut som mina... :) 
 
I fredags var vi ute och åt en förlovningsmiddag. Fem-rätters middag på en restaurang i Höganäs som vi hört talas om och som skulle vara super fin och mysig. Och det var den med! Mums! Det var så tjusigt så att efter ungefär tre rätter serverades en " mun upp fräschare" som bestod av fruset äpple med socker, som då skulle neutralisera smaken i munnen så att man var förberedd för resterande rätter. :) Det har iaf aldrig jag varit med om. Haha! 
 
Och i lördags slogs vi och stångades vi med alla andra i hela Sverige i Ullared!!! För fy f-n vad folk! Men som vanligt gjordes det en del fynd. 
 
Vi hörs mer imorgon! 
 
Kram! 
 
 
 
 
Kommentarer (0) Permalink Natalie


Skrik, gnäll och protester!

´
2012-11-12 19:31:00
Så är det hemma hos oss varje gång lill fröken ska borsta tänderna.
 
Leah har fått för sig att eller lagt till som rutin att ALLTID gråta och protestera vid tandborstningen. Ibland hinner man inte ens få in tandborsten i munnen innan hon börjar skrika att "det räcker" eller sluta eller "jag vill inte mer!".
 
Det är en kamp var dag! Undra när hon ska inse att det inte hjälper utan att hon faktiskt kommer att få borsta sina tänder heeela sitt liv. :)) Det är ju inte så att vi kommer att säga "Okej då Leah, du vinner. Du slipper borsta dina tänder..." Haha! Och det känns som att det bara blir värre och värre....men det skall det väl alltid bli innan det blir bättre??? :)
 
Så här lidande kan man se ut
VILL INTE!
 
Neej!
 
Det vänder snabbt när pappa börjar busa och pussas efteråt! :)
 
 
 
Idag har jag även hunnit med ett utvecklingssamtal med Paulas mentor. Som vanligt går det jätte bra för Paula i skolan och jag är såklart jätte stolt över henne! Hon ställer höga krav på sig själv. Men höga krav kan vara på både gott och ont.
 
Gott för att det alltid skapar bra framtidsutsikter och du kan välja och vraka vad du vill bli. Ont, då det kan ställa till med negativ stress. Negativ säger jag, då lite stress bara är bra!!! För det är sådant som gör oss effektiva och så att vi verkligen får lite saker gjorda och håller oss allerta. Lite stress har ingen dött av!
 
Jag har nog aldrig hämtat Leah så sent på dagis som jag gjorde idag och för det fick jag lite ont i magen. Först och främst för att det var mörkt när jag hämtade henne och för att det endast var hon och två barn till på hela stället! Det gillar jag inte! :(  Tio i fem hann klockan att bli! Och då har jag inte hunnit se henne sedan i fredags...så jag längtade rejält över att få krama om henne. Och det gjorde hon med kan jag säga.
 
När jag steg in på dagiset och sa "hej älskling" vände hon sig om mot mig, sprang fram och bara slängde sig på mig! Vi pussades länge! :)
 
Helgen har annars varit kanon skön! Jag och Paula har umgåtts. Vi har varit på Väla, ätit lördagslunch på Kina restaurang, träffat mamma och Per, ätit Pers underbart goda spagetti och köttfärssås till söndags lunch och i lördags var jag och syrran hemma hos Nelly och bara hade det lugnt och skönt med lite vin och ostbricka.
 
Hoppas ni har det bra! Ta hand om er!
 
Kram!
 
 
 
 
 
Och hörru´ni...måndag är snart slut och vi går in i tisdag! :)
Kommentarer (1) Permalink Natalie


Här kommer ännu ett

´
2012-11-09 20:40:00
fredags inlägg. :)
 
Verkar vara några stycken sådana...
 
Denna helgen blir jag gräsänka, för Hence och Leah flyr fältet till skogarna i Småland. Leah är överlycklig, hon ska äääntligen få träffa farfar som hon nu har babblat om i flera dagar. Det konstiga är att när hon väl är på plats så är det farmor som gäller. Men ändå är det farfar hon pratar om. Och hunden Zach och katten Tindra såklart. :)
 
Leah fick ge pappa en fardag present redan idag eftersom de inte är hemma på söndag. Ett litet kort och ett pannband till pappa bidde det.
 
För Leahs mamma har ju ett utomordentligt minne och det är Leahs mamma som än så länge har plånboken, att hon kom ihåg att pappa har pratat om ett pannband som han behövde när han är ute och springer. Och vips, så övertalar Leah sin mamma och vips så köper Leah det till sin pappa! Helt perfekt! För det är så det fungerar när man är 2,5 år. :))
 
Vad ska då denna mamman göra hela helgen?
 
Njaaa...lördags förmiddag ska i alla fall spenderas på gymmet. Lördagkväll ska jag hem till Nelly, sitta och snacka, dricka lite vin och bara umgås. Söndag ska jag nog städa!!! :))  Jag i ett nötskal med andra ord!
 
Jag är lyckligt lottad! Jag har TRE stora kärlekar! Här är en av dom!
 
 
NU ska vi titta på en film, Taken 2 närmare sagt. Hence berättade precis att den inte ska vara bra....:) men vi ger den en chans. Ettan var ju bra!
 
Ha en super fin fredag! Kram på er!
 
 
 
 
 
 
Kommentarer (0) Permalink Natalie


Ett år klokare är jag nu!

´
2012-11-04 18:14:02
Tänk vad bra det kan vara att fylla år...;) Man blir ju bara klokare och klokare....
 
La familia kom i fredags på lite mat och tårta. Jag och Hence stod nog i två timmar minst sagt och gjorde sushi. Det blev både nigiri och maki och jag till och med tänjde lite på gränsen och testade på att göra en rulle i sesamfrö. :) Så att istället för att rulla i sjögräs skulle detta alltså göras tvärtom.
 
Sjögräset skulle vara på insidan och istället fick jag rulla i plastfolie med sesamfrö på....Jaja, ni som brukar göra sushi förstår mig säkert...ni andra vill nog inte förstå för ni tycker inte om sushi. :))
 
Men GOTT blev det!!!
 
Fina presenter blev det med! Jag fick min efterlängtade kaffemaskin som maler hela kaffebönor! Och OJ så gott det är.
 
 
 
Jag fick min efterlängtade Michael Kors klocka också!!!  I rosé färg!!!
 
Här har ni brudarna! Syrran, mamma och jag i gapflabb...
Hence och Leah
 
Goda tårtan
 
Leah och Mio lekte hela kvällen utan ett enda bråk. Helt otroligt! Dom har så roligt tillsammans.
 
 
I lördags åkte vi till Malmö för att hälsa på Anna och Mange och Elias, som har fått en lillebror nu med.
 
Vi startade med en tur till det nya köpcentrat Emporia. Så stort, men ack så trångt och TRE våningar. Bökigt att parkera med bommar och grejor...Inget för mig. Jag gillar Väla bättre måste jag säga.
 
Men det blev en god pasta lunch på Vapiano som fanns därinne med.
 
Här är vi på väg till Folkts Park för lite Halloween myyyyys. :)
Hela parken var full av spöken, troll, gravar och spindlar!
 
 
Leah och Elias går i i en laborint.
 
Där var såklart Tivoli med!
 
Jag prövar hur det är att hålla en liten en igen. Så härligt! Tänk att de har varit så små för inte så länge sedan. Leah berättade att hon vill ha en lillebror...men tyvärr Leah. :)
 
Efter en god middag och lite vin var det dags för barnens välling innan det var dags för hemfärd igen.
 
Det var vår helg det. Idag var jag och Paula en snabb sväng på Väla för att jag skulle hitta ett par svarta byxor. Men nope....inga svarta byxor blev det.
 
Jag hatar att pröva byxor. Svettigt och dant, klämmer och trycker överallt och INGA sitter bra!!! Jag blir galen!!
Nu blir det snart dags att banta!!!
 
Paula hittade två tröjor och det gjorde jag med...så jag får väl snart gå med tröjor bara och näck därnere!!!
 
Ha en skön söndag! Kram!
 
Kommentarer (0) Permalink Natalie


RSS 2.0