Och så vabbar vi igen..

´
2012-02-28 19:28:06
varför inte, när jag ändå är igång. Det är det enda jag gjort nu tycker jag den senaste månaden. Feber och återigen feber för lilla damen. Aptiten är noll och sakta men säkert går hon ner i vikt. Tur att hon var så tjock som hon var. :))

Inte mycket jag kan locka ladyn med. Men smoothie funkar utmärkt. Av Hence mamma fick vi några bär som heter Goji bär. Hört talas om dom? Jag hade det inte. Men efter lite googlande lärde jag mig det här:

  • 500 gånger mer C-vitamin än apelsiner
  • Tre gånger mer järn än spenat
  • Fyra gånger mer antioxidanter är körsbär

Det ni!!!

 

 

 

Inte så jätte goda att äta sådär rätt upp och ner, men det funkar. Men barn är lite kräsnare och Leah gillade dom inte. Så Hence mosade ner dom i Leahs favorit mellanmål, det vill säga SMOOTHIE.

"Leah! Leah! Vad tycker du? Är det gott?!"


"Va!? Hmm, ja, det var gott!"

 

"Slurp, slurp, mums, mums!"

 

"Låt mig va nu, jag äter mamma!"

 

Och inte en tanke på att där var Gojibär i. :)) Lätt som en plätt.

 

Paula råkade ut för en liten incident på bussen på väg hem från skolan fredagen innan sportlovet. Kontrollanter som satt på bussen tog hennes busskort ifrån henne med motivering att det inte var hennes busskort hon åkte på.

 

Tvingade henne att skriva under en böteslapp på 800 kr!!! Och beslagtog hennes busskort!!

 

Gissa vem som fick en galen mamma!?? Jo, Paula. Så där gör man inte ostraffat! Natalie ringde Helsingborgs Dagblad och frågade om dom ville hjälpa oss mot Skånetrafiken och det ville dom! :))

 

Så att imorgon kommer HD hit på eftermiddagen för att göra ett repotage om denna händelsen. Rätt ska vara rätt!

Mina frågor till HD var: Är det tillåtet att ge en 13-åring böter när hon åker på sitt eget busskort?

Har dom rätt till att tvinga henne att skriva under en bot utan att ens förklara vad det är hon skriver under. Och därefter fylla i resterande uppgifter vad den avser och vad den innebär? Dom bockade nämligen i "annans busskort" i efterhand.

 

Får se vad detta leder till. Har hört att detta har hänt fler ungdomar som åker på sina egna busskort och det är inte okej enligt min mening. Om det förekommer förfalskningar av busskort får Skånetrafiken försöka hitta en annan lösning än att förmoda att ALLA ungdomar åker på falska kort.

Kränkning kallar jag det!

 

Ha en skön kväll! ( Undrar när jag kan träna igen...imorgon kanske...)

 

Kram!

 

 

 


Kommentarer (0) Permalink Natalie


Ljuva söndag!

´
2012-02-26 20:18:44
Det är söndag...inte den bästa dagen på veckan eftersom det är måndag imorgon, men ändå...söndagar är helt enkelt söndagar. Man behöver inte få så mycket gjort just eftersom det är söndag. Det är tillåtet att vila och bara vara.

Vi åkte till Höganäs i förmiddags för lite shopping på Lager 157. Det var Marie och hennes pojkvän Johan som ville en tur dit och vi var inte sena på det. :)

Jag och Paula hade en väldigt mysig kväll igår i Malmö. Efter lite snurrande på Malmös gator med en förvirrad GPS tant, hittade vi till Vapiano.

Och precis som vi trodde och hade förväntat oss sedan vi var i Stockholm på Vapiano där, smakade maten himelskt gott!

Jag åt en pasta med stekt oxfilé och grönskaer med rödvinssås. Paula åt en Bolognese med mozzarella.

Vi väntar på bord


Pasta med oxfilé


Väl där stötte vi på Paulas kompis och hennes familj. Visade sig att dom ägde Vapiano! :))

Och dom skulle oxå till Melodifestivalen. Så dom fick åka med oss. :)

Vilken stämning det var! Jag tycker ju att det är helt underbart att vara där på plats. Allt folk, musiken, applåderna och alla kamerorna.



Och precis som i tv soffan, blev det lite popcorn för oss också.

Danny var helt klart bäst. Men både jag och Paula gillar rock så vi gillade Dynazty väldigt mycket också. Men det gick inte så bra för dom som ni säkert märkte. :)

Sarah Dawn Finer är helt underbar! Hon kan inte vara något annat än fantastisk!

Titta vad finaste Marie och Johan hade med sig till oss:





Så glad jag blir!!! :)) Jag som älskar Per Morberg! Min favorit kock! Nästan synd att dricka upp det. Den flaskan ska endast öppnas vid ett speciellt tillfälle...om det kommer...annars får det sparas helt enkelt.

Imorgon har jag lång dag på jobbet eftersom vi har personalmöte. Det betyder att jag är på jobbet från klockan 08.00 till 19.00. Pust! Elva timmar...men det ska väl gå det med.

Nu, lite upphängning av tvätt, packa in lite tvätt, sen soffan!

Ha en fin kväll!

Kram!






Kommentarer (0) Permalink Natalie


Melo!

´
2012-02-25 11:18:43
Lördag!!! Vart tog solen vägen??? Den blåste bort i stormen...:(

Ikväll hittar ni mig och Paula i Malmö sittandes på Rad 3, nästan längst fram hejandes  förmodligen på Danny eller Perrelli...:))

Men först ska jag och Paula ut och äta i Malmö. Det kommer att bli den nya restaurangen som har funnits länge men gjort succé i Stockholm. Nu har den kommit till Malmö iaf.

Vapiano! Pasta och pizza restaurang. Har ni inte provat denna restaurangen måste ni göra det! Här tillagas maten direkt framför ögonen på dig. Du väljer själv vilken mat. Så gott!

Hence och Leah får besök av Marie och hennes pojkvän i em. Vi hinner nog säg ahej innan vi åker. Dom kommer att sova över här också. Trevligt!

Ha en skön lördag vad ni än bestämmer er för att göra!

Slänger in ett litet foto från Malmö senare.

Kram på er!

Kommentarer (0) Permalink Natalie


Jag går på penicillin

´
2012-02-22 20:19:57
Visade sig att min förkylning har gått över till bihålsinflamation. Inte så jätte kul. Men jag säger som jag brukar...hellre att jag är sjuk än mina barn.
Som vuxen kan man hantera det lättare. Även om det inte är mycket med mig just nu.

Vad tänker jag på...


En liten ljusglimt idag kom när Jeanette och Liam steg innanför dörren. Så roligt att träffa Jeanette igen! Och Liam har redan hunnit bli ett helt år!

Leah har som vanligt svårt att dela med sig av sina leksaker. Inget ska han helst ha, enligt henne.

"Miin, miin" skriker Leah. "Neeej, miiinnnaaa!" Inte så snällt tycker hennes mamma, och när jag säger till henne ja då ska det storgråtas en skvätt.

Nu börjar jag att gå i vår tankar. graderna har ju stigit över plus och på fredag ska det bli vår!!!

Denna våren ska det planteras i vårt växthus minsann! Kan ju inte bara ha vindruvor där inne. Jag tänkte ha tomater och gurkor bland annat.

Men först måste där städas ur och fixas.

Så här såg det ut inne i växthuset förra året i början på sommaren. Så liten Leah var då! Den andra bebisen är Leahs kusin Gustav.



Hence har stuckit för att träna nu ikväll. Jag får ligga på latsidan ett tag till pga min bihålsinflamation.

Doktorn frågade mig häromdagen om jag ville delta i en studie gällande D-vitamin för vuxna.

Varför inte, svarade jag. Så att idag har jag varit och lämnat lite prover. Visar det sig att jag har D-vitamin brist får jag dom där dropparna vi ger till våra barn. :)

Sen ska han då följa upp sin studie. Han trodde nämligen att vi vuxna här i norden behöver ta ett tillskott D-vitamin under hösten och vintern för att hjälpa vårt immunförsvar.

Ha en skön kväll!

Kram!




Kommentarer (1) Permalink Natalie


Osocial månad!

´
2012-02-20 19:28:23
Februari måste väl vara den mest j-vla osocialaste månaden som finns på hela året!!!! Man kan inte träffa någon...och kan man träffa någon, ja då kan inte dom! Nu menar jag då alla dessa förbaskade sjukdomar som strösslas omkring oss!

Jag är iaf så j-kla less på det så att jag bara måste svära mig fri från allt. Inte för att det hjälper, men jag får avreagera mig lite. Nu har vi fått ställa in åter igen i lördags. :(( Och det är sååå tråkigt! Blev ingen middag hos Linda och Henrik då Leah fick feber åter igen, denna gången 39 grader.

Jag har åkt på en dunder förkylning och legat däckad hela helgen. Känns som om jag har snor i hela hjärnan och att det snart ska spruta ut ur öronen på mig.

Jag har tappat både smak och lukt sinnet och det är tråkigt! Känner inte ens doften av min bebis. :((
Men det jag undrar mest över är hur mycket snor kan en kropp producera??? Tar det aldrig slut???

(Förlåt alla ni äckelmagade där ute.) Men det är ren fakta.

Vi fick stanna hemma och titta på melodifestivalen istället. Inte fy skam det heller, men det hade varit roligare hos Linda och Henrik. :(

Nåja, vi bokar om till ett nytt datum och håller tummarna igen. Marie ville inte heller komma hit till sjuka familjen och det kan jag förstå.

Godis och chips dukade vi upp med i lördags...mmmums, eller inte då jag inte kunde avgöra vad jag åt. Jo, på konsistensen. :)

Nästa helg på lördag, åker jag och Paula till Malmö för att titta på melodifestivalen Live iallafall. Och det ska bli roligt. Nu får inget mer hända oss!

Vi har kanon platser så ni kanske ser oss i TV. :) Rad tre sitter vi på. Nästan längst fram.

Denna veckan får träningen ligga på is. Tror jag tog i lite väl mycket precis efter min halsont. Jag tror detta har varit ett sätt för kroppen att säga "lugna ner dig Natalie". Så nu ska jag lugna ner mig lite.

Nu väntar kålpudding i ugnen som vi ska hugga tänderna i. Blev en väldigt sen kvällsmat för oss för att vara vintertid. :)

Här har ni Leah som ropar HEEEJ till alla som stiger in på City Gross härom dagen:




Och en inte så lika tuff Leah när hon ligger i soffan och har feber:



Det var någon som sa:

"När man är frisk önskar man sig pengar, mycket pengar, ny bil, ett fint hus, största TV:n, och andra dyra materiella saker.

Men när man är sjuk, önskar man sig inget annat än att bli frisk.

Det borde väl vara nog som argument att hälsan är viktigast och går före allt."

Jag håller med. Är det något pengar inte kan köpa så är det väl hälsan!

Så ha en fin kväll, kurera er ni som behöver och kan,jag är en av dom nu, alla ni andra som är friska och krya...var glada för det. :)

Kram!





Kommentarer (1) Permalink Natalie


Muttrar...muttrar

´
2012-02-16 20:06:06
Det är jag det!

Just nu muttrar jag över snön! Jag hatar den! Till råga på allt höll jag på att göra en vurpa precis utanför Filborna efter att jag hade varit och tränat. På vägen dit var det helt okej, men sen...där kommer jag stegandes ut i full fart, glad ihågen att jag varit duktig ännu en dag, telefonen i högsta hugg med att läsa sms och då...svisch! Men ramlar inte, men rycker till något i ryggen känns det som. Usch!

Så nu får jag muttra. :))

Hence var hemma med Leah idag, men imorgon ska lilla loppan till dagis igen efter att ha varit hemma en hel vecka!

Nyss stack Hence till Filborna för att simma. Han har lovat att köpa med sig lite kexchoklad. :))

Denna helgen, rättare sagt på söndag, kommer Marie, Hences syster, på besök och på lördag är vi bortbjudna på middag hem till Linda och Henrik. Nu håller vi tummarna på att alla håller sig friska denna gången.

Har lovat min mamma som nu är i Thailand en hel månad, att sätta in lite fler foton på Leah eftersom hon behöver sin dos av henne fast hon är iväg. :))

Så här har du mamma...din lilla C-vitamin! :))

"Hallååå!! Ohjaaa, tjena tjena", säger Leah när hon pratar i telefon:





Nu ska jag inta ryggläge som vanligt efter ett hårt pass Body Pump. Inte mycket kvar i mina muskler just nu kan jag säga. När benen darrar på vägen hem, ja då vet man att man kört ordentligt.

Så nu ska jag bara ligga här och vänta på mitt kexchoklad.

Kram!
Kommentarer (1) Permalink Natalie


RUT-avdrag

´
2012-02-15 20:51:21

Undrar om jag kan använda RUT.avdraget efter denna insatsen? :)) Min städerska går inte att jämföra med någon annan! Hon är noggrann, tar sitt jobb på fullaste allvar, slösar inte med vatten...hrmm...använder gott om rengöringsmedel, är aldrig tyst, men bäst av allt, hon är den sötaste som finns på denna jorden! Men sorry, hon är bara MIIIN!!!

Kommentarer (0) Permalink Natalie


Alla hjärtan där ute!

´
2012-02-14 21:36:18
Glad alla hjärtans dag!! Kärleken flödar en dag som denna....eller? :))




Det är nu vi tar tillfället i akt och visar vår uppskattning för dom vi tycker om. Några kanske rent av tycker att en dag som denna är buffel och båg, eller att en dag som denna är skapad enbart för affärernas skull och överlevnad.

Jag kan väl personligen säga att jag har lärt mig att tycka om denna dagen. Först ansåg jag att man faktiskt kan visa sin uppskattning alla andra dagar på året, varför behöva en speciell dag...

Men nu så tycker jag att det är lite kul att det till och med har tillkommit en dag på året som är lite speciell och där man faktiskt får "tummarna loss" att tala om eller visa sin omgivning det där lilla extra. Passa på att visa din uppskattning över de underbara människor du har omkring dig! Ett litet kort, en liten hälsning eller en liten gåva. Det kan betyda så mycket!

Här hemma inledde vi dagen med att ta en VAB dag. Leah fick feber igår kväll och hostar och hostar så jag åkte till vårdcentralen idag med Leah för en kontroll då hon har hostat väldigt länge. Fick ett recept på någon slags luftvidgande medicin. Kan väl vara bra.

På vågen hem köpte jag med mig något Hence har tjatat om nu i två veckor! SEMLOR! Inte vilka semlor som helst, utan WIENER SEMLOR ska det vara för Mr Mister. :)) Frasiga sådana!

Vet inte något ställe som säljer just sådana mer än Drottninghögs bageri. Så en tur dit fick det bli. För er som aldrig smakat dom, säger jag bara, gör det inte heller. För att ni kommer att bli fast och så kan ni aldrig mer äta en vanlig semla. Denna semla är underbar!

Så här ser dom ut och vad blir bättre än att få en sådan just på ALLA HJÄRTANS DAG! :))



Kram till er alla, nu ska vi trycka i oss semlorna och imorgon kör vi på som vanligt med ännu en VAB dag!

:))





Kommentarer (0) Permalink Natalie


Wiiii i Ramlösaparken

´
2012-02-13 20:06:05

Nu har vi snö vi med! Kul, men ändå inte...blandade känslor där. :)) Kul för barnen, jobbigt för oss vuxna. :) Press på att man måste ut och åka pulka hela tiden. Ja, jag vet, finns de vuxna ( bland annat Hence) som gillar att gå ut och åka pulka med sina barn, och dra pulkorna efter sig osv...men jag är väl inte riktigt där. :) Tur att vi alla gillar olika saker. Tänk så kul och varierande för barnen. Haha. Någon gillar köpcentrum andra gillar naturen.

Kommentarer (0) Permalink Natalie


Som man kan må ibland! :(

´
2012-02-09 20:22:01
Ja, alla har vi våra perioder. Jag hade min nu. Mycket som rört sig i mitt huvud. Och ibland känner man bara för att skita i allt! Men sen reser jag mig igen, sakta men säkert.

"Önska inte att allt var lättare, önska att du var bättre.
Önska dig inte färre problem, önska dig större skicklighet.
Önska dig inte mindre utmaningar, önska dig större visdom."

Jag och Linda håller på att planera in en spa vistelse med övernattning nu i mars och det ska bli så roligt och avkopplande. Känner att det verkligen kommer i rättan tid!

Men nu är jag glad igen! :))



Idag efter jag hämtat Leah på dagis runt fyra var det dags att gå hem och laga mat direkt. Kommer man hem vid den tiden är det nästan dags att ställa sig vid spisen med en gång.

Vi har matskassen fortfarande men funderar på att ta en paus en vecka snart. Men missar varje tisdag att gå in och "pausa" den en vecka. (Senast tisdag måste man pausa för veckan som kommer.)

Idag var det korv :( med någon grönsaksblandning och ris. Fast det hette så fint "Röd linsgryta med kryddig korv och Basmatiris".

Vem är min hjälpreda om inte lilla fröken Leah...iallafall med att äta upp allt jag står och hackar. Och passar det inte damen ja, då spottar hon ut på golvet och tar något annat.

Zuccinin tror hon varje gång är gurka. "Gucka" säger hon och tar en jätte tugga...och sen far den ut genom munnen varje gång.

Men röd paprika är en favorit. Men den får inte vara tillagad utan färsk ska den vara. Rå korv är en favorit det med.

Och så ser det ut hemma hos oss när jag lagar maten! :))


Tjena! Här är jag! Ni vet mig morsan babblar om allt för ofta!



Mmmm...gott!



Vill du smaka?



Haha, gott är det!



Och ja...imorgon är det FREDAG!!! :))

Ha en skön kväll!

Kram!






Kommentarer (2) Permalink Natalie


RSS 2.0